Push wint weer overtuigend. Dit keer van Gooische. foto Guido van der Kroef

Spektakelstuk bezorgt Push heren play-offs

Hockey

BREDA – Voor de tweede maal deze jaargang noteerde het scorebord aan de Heerbaan dubbele cijfers. Na laagvlieger Groninger Studs kreeg zondagmiddag ook degradatiekandidaat Gooische tien treffers om de oren. Het redde wel de eer: 10-1.

Je kunt er tegenwoordig je klok op gelijk zetten; een wedstrijd van Push betekent spektakel. Niet in de laatste plaats vanwege de vele treffers. De ene nog fijner uitgespeeld dan de ander. Als dan de nummer laatst op bezoek komt, is de verwachting bij het publiek hooggespannen.

Toch moest het publiek een ruim kwartier geduld opbrengen vooraleer het kon juichen. Maar de 1-0 was het wachten waard. Maarten van Beers kwam over rechts door en gaf strak voor op de goed ingelopen Pepijn van Baal. Deze scoorde zeer behendig uit de tip-inn.

Na de openingstreffer ging het hard, want amper een minuut later was het alweer 2-0. Een afgeslagen corner werd door Pepijn van Baal ingeschoten waarna de bal binnen caramboleerde.

De twee treffers luidden een fase in dat het kansen regende voor Push. Maar goed keeperswerk en de lat stonden meer treffers in de weg. Soms ontbrak ook simpelweg het geluk aan de zijde van de thuisploeg. Het nam niet weg dat Van Baal, ditmaal Milan, nog voor rust voor een comfortabele 3-0-voorsprong zorgde.

Na rust volgde aanvankelijk hetzelfde beeld als ervoor. Met dominant aanvallend hockey maakte de thuisploeg het Gooische zeer lastig. Het felle afjagen zorgde ervoor dat de bezoekers de bal maar moeilijk in de ploeg konden houden.

“We moeten in die tweede helft weer even opnieuw opstarten”, zag coach Sven van der Most. Weliswaar maakten Joep van der Loo en Maarten van Beers de 4 en 5-0, maar het spel was minder soepel dan in de eerste helft, zag ook de coach. Zo kon het zomaar gebeuren dat Gooische tegen scoorde. “Daar zijn we helemaal niet tevreden over. Maar aan de andere kant, het is één foutje, dat kan gebeuren als je de hele tijd aan het aanvallen bent.”

Na de tegentreffer flitste de Groene TGV weer voorbij. Uit de ene na de andere aanval werd er gescoord. Pepijn van Baal zorgde met zijn derde van de middag voor de 6-1. Stefan Duijf scoorde de 7-1 uit een strafcorner, Joep van der Loo en Milan van Baal zorgden voor de 8 en 9-1. Het slotakkoord en de zo gewenste tiende treffer kwam op naam van Rogier Bantje.

“We hebben ze weer murw gespeeld. En nu doorgaan voor de ultieme beloning, want dat hebben de jongens verdiend.” Van der Most doelde op het kampioenschap. Zondagmiddag werden al wel de play-offs veilig gesteld doordat Rood-Wit bij Amersfoort verloor (5-3). Maar daar neemt zijn elftal geen genoegen mee.

Push zal daarom met veel belangstelling uitkijken naar aankomende zaterdag. Dan staat namelijk de topper tussen Rood-Wit en Schaerweijde (de nummers 3 en 1) op het programma. “Maar eerst zelf zien te winnen, anders heb je er nog niets aan”, besloot Van der Most.