Push verloor de eerste wedstrijd om promotie met 0-1 van Oranje Zwart. foto Gert-Jan van Linschoten

Weer promotiestrijd voor Push dames

Hockey

HEUSDENHOUT - Dames 1 van Push heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de play-offs voor promotie naar de hoofdklasse. In de overgangsklasse werd een belangrijke winst geboekt tegen HGC in Wassenaar.

Push begon goed en bouwde een voorsprong op tot 3-0, twee doelpunten in de eerste helft en een doelpunt kort na de rust. HGC slaagde er echter in de achterstand tot 2-3 terug te brengen. Tot overmaat van ramp werd keepster Maartje Cox tien minuten met een gele kaart naar de kant verbannen. Haar plaats werd ingenomen door een vliegende keep. Ondanks deze benauwde minuten kon Push de wedstrijd met een 3-4 winst afsluiten, waarmee de play-offs binnen bereik waren gekomen.

Komende week spelen de Pushdames hun eerste play-off tegen Kampong thuis. Voor de derde keer binnen enkele jaren kunnen de dames daarmee een poging doen om volgend jaar in de hoofdklasse te spelen, waarmee een lang nagestreefde wens eindelijk in vervulling zou gaan