NAC verliest met 0-1 van Heerenveen voor de beker.
NAC verliest met 0-1 van Heerenveen voor de beker. Peter Visser

Fris NAC vergeet zichzelf te belonen tegen Heerenveen

BREDA – NAC is  dinsdagavond door sc Heerenveen uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Bredanaars speelden de beste wedstrijd van het seizoen, maar vergaten zichzelf te belonen. De focus kan nu volledig op de competitie.

De 6200 supporters die de moeite hadden genomen om naar het stadion te komen op het lastige tijdstip van half zeven, zagen een NAC dat veel frisser oogde dan alle voorgaande wedstrijden dit seizoen. Het team zette op de juiste manier druk in de eerste helft, gaf geen kansen weg en zocht vaak de aanval.

Vooral het middenveld Met Joey Suk, Joeri de Kamps en Uros Matic speelde sterk. Normaal gesproken niet de eerste namen die op het wedstrijdformulier staan. Het enige wat NAC beter had kunnen doen in de eerste helft is scoren. Suk kreeg daar wat kleine kansen voor en ook Vlatko Lazic schoot een keer op goal, maar grote mogelijkheden waren er niet.

Wat meer balbezit aan het begin van de tweede helft aan NAC-zijde zorgde voor wat meer rust in het spel. De Bredanaars gingen op zoek naar de openingstreffer, maar slaagden daar niet in. Mats Seuntjens werd uitstekend bediend door Michael Dingsdag. De aanvaller nam de bal mee, maar kon vanuit een lastige hoek niet langs Erwin Mulder prikken.

Danny Verbeek was het dichtstbij de 1-0. Zijn schot vanaf randje zestien schampte echter de paal. De wedstrijd stevende langzaam af op een verlenging, maar toen was daar ineens Henk Veerman tien minuten voor tijd. De invaller aan Friese kant kreeg de bal toegespeeld in de zestien meter. Ten Rouwelaar ging naar de bal en daar maakte de boomlange spits dankbaar gebruik van. Met een schitterende stift bracht hij zijn club op 0-1.

NAC was de hele wedstrijd de betere partij, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Wat misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen was, eindigde met een nerderlaag in het bekertoernooi. Onterecht of niet, NAC heeft een wedstrijd gespeeld waar het op voort kan borduren in de Jupiler League. Hoewel je daar op een dinsdagavond bij een KNVB-beker-wedstrijd weinig voor koopt. Vrijdag wacht Fortuna Sittard al weer.

Smetje was de rode kaart kort voor tijd voor aanvoerder Dingsdag.