Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de week: Gestoomde snijbiet met aardappels en kipfilet

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week als Recept van de Week: Gestoomde snijbiet met aardappels en kipfilet.

Lichte lauwwarme hoofdmaaltijd voor 3 personen
Benodigdheden:

1 bos snijbiet
1 pond aardappels
1 ons kipfilet (broodbeleg)

Voor de dressing:
3 eetlepels majonaise
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
1 theelepel honing
Pan met stoominzet

Voorbereiding:
Was de snijbiet en doe ze in de stoominzet. 
Spoel de aardappelen schoon, ontdoe ze van eventuele pitjes en snij ze in de lengte in partjes.
Maak de dressing door alle ingredienten goed door elkaar te roeren. Snij de kipfilet in reepjes.

Bereiding:
Kook de aardappelen ca. 10 minuten, controleer met een vork of ze gaar zijn. Giet ze af. Doe een laagje water in de stoompan en breng aan de kook. Doe er de stoominzet in en stoom de snijbiet met het deksel erop ca. 10 minuten (controleer hier ook met een vork of je makkelijk in de steel prikt)
Hiet de snijbiet af en dep droog met een theedoek. Verdeel over een schaal. Verdeel er de reepjes kipfilet over. Daarna de aardappelpartjes en besprenkel met de dressing.
Serveer er de overgebleven aardappelen en dressing bij.

Bijpassende muziek:
Beyond the wizzards sleeve - the soft bounce