Willem II en NAC eindigde vrijdagavond zonder winnaar: 1-1.
Willem II en NAC eindigde vrijdagavond zonder winnaar: 1-1. Peter Visser

'Burenruzie' Willem II en NAC eindigt onbeslist

TILBURG - NAC en Willem II hebben de terugkeer van De Derby beƫindigd zonder winnaar. Het was een aantrekkelijk wedstrijd vol met strijd, passie en spanning, die eindigde in 1-1.

De beladen derby begon met vuurwerk dat richting het uitvak werd gegooid. Als de KNVB eindelijk een consequent gaat optreden is er niets anders mogelijk dan dat Willem II een wedstrijd zonder publiek te wachten staat. De nationale voetbalbond kennende is dat maar de vraag.

NAC begon goed aan de wedstrijd en was de baas in Tilburg het eerste half uur van de wedstrijd. Al na een paar minuten voetballen kreeg Giovanni Korte een prachtige voorzet van Angelino. De kleine vleugelaanvaller kreeg de bal echter niet goed onder controle en zo ging de kans verloren.

Ook een kopbal van Ambrose ging net over de goal en zo vergat NAC de kansen te benutten. Zo kon het gebeuren dat Willem II alsnog met een voorsprong de rust in ging, want na een corner belandde de bal voor de voeten van Ogbeche. De spits scoorde vervolgens makkelijk.

In de tweede helft kon NAC snel de gelijkmaker scoren. Thierry Ambrose - weer hij - profiteerde slim van een fout bij de Tilburgers en schoof de bal over de lijn: 1-1.

De rest van de wedstrijd golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen nog een paar kansen om te scoren. Aan NAC-zijde was het Nigel Bertrams die minimaal een zeker doelpunt uit zijn doel tikte. Een terecht resultaat na 90 minuten voetbal.