NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente.
NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente. Peter Visser

Eén fout komt NAC duur te staan in Friesland

HEERENVEEN -  NAC heeft met 1- 0 verloren van sc Heerenveen. Een grote fout van Mounir el Allouchi kostte NAC uiteindelijk de wedstrijd. De Bredanaars zaten goed in de wedstrijd, maar keren met lege handen terug.

NAC had het lastig de eerste tien minuten van de wedstrijd. De thuisploeg was veel aan de bal en zette druk op de verdediging van NAC. Het enige wat de Bredanaars daar tegen konden doen was tegenhouden. Een knappe redding van Birighitti en de paal voorkwamen uiteindelijk een Friese voorsprong.

De eerste helft kabbelde rustig voort en NAC kreeg langzaam aan steeds meer grip op de wedstrijd. Rai Vloet kreeg een grote kans na een voorzet van Angelino, maar de aanvallende middenvelder schoot de bal op een been van een tegenstander. Het Heerenveen-publiek voelde ook aan dat NAC steeds beter in de wedstrijd kwam en er klonk een fluitsignaal toen de spelers met een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Ook aan het begin van de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor NAC, maar door een domme fout van Mounir el Allouchi kon Van Amersfoort de 1-0 maken. De middenvelder speelde de bal zo in de voeten van de Fries. Die bleef cool en scoorde zo de openingstreffer.

Een dreun voor NAC, dat misschien net begon te denken dat er iets te halen was in het hoge noorden. Na de treffer kwam Thomas Enevoldsen binnen de lijnen voor Thierry Ambrose. De Deen kreeg vrij snel al een kans op de gelijkmaker, maar na goed wegdraaien in de zestien mikte hij de bal net naast de paal.

NAC probeerde wel, maar miste overtuiging. De ploeg kan prima een bal rond laten gaan, maar het creëeren van kansen en het maken van doelpunten is het grootste probleem. Na weer een nederlaag kan de vraag of Vreven dit team nog op de rit kan krijgen weer worden gesteld. Genoeg discussievoer voor de Bredase supporters.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. FC Utrecht komt dan op bezoek in Breda.