Peter Visser

NAC boekt belangrijke overwinning na goede eerste helft

Den HAAG/BREDA – NAC heeft de tweede uitoverwinning van het seizoen geboekt. In Den Haag won de ploeg na een zeer goede eerste helft met 0-2. Door de overwinning stijgt NAC naar de dertiende plaats op de ranglijst.

Het was een geweldige eerste helft voor de meegereisde supporters. NAC speelde alleraardigst voetbal en er stond na 45 minuten voetbal een comfortabele 0-2 tussenstand. Daarnaast moesten de Hagenezen na de rust met tien man verder, omdat centrale verdediger Kanon de rode kaart kreeg van scheidsrechter Makkelie.

NAC kwam na een kwartier voetballen op voorsprong door een prachtige dropkick van Mounir El Allouchi, die een afgeslagen corner verzilverde. NAC ging door met voetballen en dat werd beloond. Vijf minuten voor rust werd Sadiq de diepte ingestuurd. De boomlange spits was Kanon te slim af en dus moest de verdediger ingrijpen.

Dat deed hij echter op een onreglementaire manier en dus wees Makkelie naar de stip en trok hij rood voor Kanon. Ambrose nam plaats achter de bal en schoot hem feilloos binnen: 0-2.

De supporters van de thuisploeg waren het niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter en dat lieten zij na rust merken door middel van spreekkoren.  Makkelie legde het spel daarom kort stil en dat leek te werken. De rust keerde enigszins terug in het stadion.

ADO pakte het initiatief gedurende de tweede helft langzaam terug. Ondanks dat het een man minder op het veld had staan, kreeg de thuisploeg de beste kansen. Iets wat NAC zich mag zichzelf mag aanrekenen.

Ondanks de vele kansjes, bleef het doel van Bertrams schoon en kon NAC drie zeer belangrijke punten bijschrijven. De club staat voor in ieder geval een dag op de dertiende plaats en haalde uit de afgelopen zes wedstrijden maar liefst 11 punten. Een uitstekend resultaat.

Het gat met de nacompetitiestreep blijft ook na dit weekend minimaal zes punten. Volgende week kan NAC weer hele belangrijke zaken doen. Dan komt Roda JC op bezoek. De club staat op dit moment laatste in de Eredivisie.