NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente.
NAC heeft dinsdag 12 december met 1-2 verloren van FC Twente. Peter Visser

NAC met kopzorgen van het veld, opnieuw verlies tegen concurrent

Sport

ROTTERDAM – Een zeer spannende wedstrijd op Het Kasteel in Rotterdam is geëindigd in opnieuw een nederlaag tegen een concurrent. Sparta was met 2-1 te sterk in Rotterdam en duwde NAC verder de zorgen in.

De spanning was om te snijden op Het Kasteel. Vooraf was duidelijk geworden dat Roda JC gelijk had gespeeld tegen landskampioen PSV, waardoor zowel NAC als Sparta goede zaken konden doen. De wedstrijd begon fel en er werd goed voetbal gespeeld. Niet wat je verwacht bij een degradatiekraker.

Sparta pakte gedurende de eerste helft het initiatief op en kreeg een paar goede kansen op de openingstreffer. Een keer werd de lat getroffen en bij een afstandsschot lag Bertrams goed in de hoek. NAC werd slordiger in de passing, maar kreeg wel de grootste kans. Fernandes werd de diepte in gestuurd, kon vrij uithalen, maar schoot centimeters naast. De spannende eerste helft eindige zoals die begon: 0-0.

Direct na rust leek NAC tot twee keer toe op voorsprong te kunnen komen. Eerst werd een corner goed op doel gekopt door Mari. Sparta-doelman Huth kon de bal blokken, maar legde hem klaar voor Te Vrede. Die leek naar beneden te worden getrokken, maar de scheids floot niet. De corner die daar op volgde gebeurde nagenoeg hetzelfde. Weer was het Te Vrede die door een Spartaan naar de grond werd gewerkt. Weer deed de scheids niks.

De sfeer in het stadion was fenomenaal. Zowel de thuis- als uitsupporters maakten er een voetbalfeest van. De Spartanen mochten het hardst juichen na een uur voetballen. Een schot van Deroy Duarte ging via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Toen Vreven besloot om Sadiq Umar binnen de lijnen te brengen voor Te Vrede, snapte zowel de spits zelf al het uit-vak daar weinig van.

Toch leek de trainer gelijk te krijgen. Een kleine twintig minuten voor tijd scoorde de Nigeriaan de 1-1 nadat hij de diepte in werd gestuurd. Een deel van het stadion ontplofte. De spanning was volledig terug in de wedstrijd, want beide ploegen wilden meer dan het gelijke spel. Sparta was daar het dichtste bij toen Fred Friday de bal met een krul op de paal mikte.

Helaas voor NAC ging de bal er alsnog in. Wederom was het een invaller die met een afstandsschot scoorde. Stijn Spierings tekende voor de winnende treffer en duwde NAC verder de zorgen in. De afstand tot een plek in de nacompetitie is nu slechts drie punten.