NAC bij de oefenwedstrijd tegen Zundert.
NAC bij de oefenwedstrijd tegen Zundert. Foto: Charles van Campenhout

NAC verliest oefenwedstrijd tegen Sparta met 3-0

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC Breda heeft zaterdag 20 juli het oefenduel in Het Kasteel tegen Sparta verloren. Met 3-0 verloren zij hun zevende oefenwedstrijd tijdens de fandag van de Rotterdamse club. Eerder deze week ging NAC ook al onderuit tegen het Belgische Sporting Lokeren.

Om 13.00 trapte Sparta af. In de eerste helft heeft de Bredase ploeg een aantal kansen, maar het lukt het niet om deze in het doel te trappen. Net voor de rust, in de 43e minuut, maakt Sparta een doelpunt. Vlak daarna krijgt NAC een kans op de gelijkmaker, na een voorzet van Mashart, maar Nacho en Filipovic lopen elkaar in de weg voor de kopbal. Zo gaat Sparta met een voorsprong de rust in.

Ache, van Sparta, ontsnapt aan de defensie van NAC. Hij krijgt een lange bal aangespeeld en weet het zo 2-0 te maken in de 59e minuut. In de 62e minuut vinden er nog vier wissels plaats bij NAC. Kapuadi, Van Hecke, Neelen, Azzagari en Van Hooijdonk komen er in. Dit mocht niet baten, nog geen kwartier later maakt Sparta het 3-0. In een vrije trap in de 81e minuut, krult Van Hooijdonk de bal net over het doel. In de 84e minuut wordt Veldwijk weggestuurd, maar gelukkig biedt Olij redding op de inzet van de spits. Zonder succes. NAC verliest in Rotterdam van Sparta.

NAC heeft dinsdag 23 juli nog een wedstrijd in de voorbereiding te gaan. Dan spelen zijn om 19.00 uur tegen RKC Waalwijk op het terrein van v.v. Rood-Wit in Sint Willebrord.