NAC bij een eerder voorbereidingsduel in Raamsdonksveer
NAC bij een eerder voorbereidingsduel in Raamsdonksveer Foto: Peter Visser

NAC wint laatste voorbereidingsduel met 3-0 van RWDM

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC Breda heeft vrijdagavond 2 augustus het laatste duel in de voorbereiding gewonnen. Het Belgische RWDM is met 3-0 door de Bredase ploeg verslagen in het Rat Verlegh Stadion. De wedstrijd eerder deze week tegen Panathinaikos eindigde in een gelijkspel.

RWDM trapt af in het Bredase stadion. In de zevende minuut probeert Verschueren Kudimbana te vinden, maar er is geen ruimte voor het schot. Diallo probeert namens RWDM in de twaalfde minuut een goal te maken, maar de bal vliegt over. Een paar minuten later probeert El Allouchi met een omhaal de bal in het doel te trappen, maar het schot eindigt in de handen van de keeper van het Belgische team.

Nadat het balbezit voor lange tijd bij NAC ligt, trekt RWDM zich terug op eigen helft. In de 26e minuut krijgt Breda een vrije trap, maar deze gaat ruim over. Drie minuten later doet Kudimbana een poging, maar deze gaat via een verdediger naast. De corner erna kon worden ingekopt door Riera, maar die ging via de grond. Ondanks meerdere kansen gaat NAC de rust in met 0-0.

Succesvolle tweede helft
Na de rust komen er vier nieuwe spelers in het veld. Luka en Ivan Ilic maken hun eerste minuten in de voorbereiding. Daarnaast komen Schouten en Stokkers erin. Zij vervangen Van Anholt, Damen, Kudimbana en Van der Gaag.

In de 61e minuut krijgt RWDM een vrije trap. Bova probeert de Bredase keeper Olij te verassen in de korte hoek, maar de keeper houdt de bal tegen. Een paar minuten later stuiter een harde corner van Filipovic voor het doel, mara er is niemand van NAC om de bal in het doel te schieten. In de 71e minuut is het dan eindelijk zover. Stokkers maakt het, door een lange bal van Filipovic, 1-0 voor de Bredase ploeg.

Er vinden nog twee wissels plaats bij NAC: Azzagari en Van Hooijdonk komen in het veld voor Filipovic en Verschueren.In de achtenzeventigste minuut kopt Ivan Ilic een bal net voor langs het doel. Dan gaat het ineens snel. In de 82e minuut schuift El Allouchi de bal het doel in op aangeven van Van Hooijdonk. Daar blijft het niet bij. In de 84e minuut trapt de aanvaller Luka Illic de bal hard binnen met links. Zo wint NAC het laatste duel in de voorbereiding met 3-0. Volgende week begint het echte werk. De eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie is op 9 augustus, uit tegen FC Dordrecht.