NAC won thuis met 5-1 van Helmond Sport Foto: Peter Visser
fotoalbum

NAC trakteert supporters tijdens Avondje NAC op 5-1 tegen Helmond Sport

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - Gisteravond was het dan eindelijk zover. Het eerste avondje NAC stond gepland tegen Helmond Sport. Met succes, NAC won in het Rat Verlegh Stadion met 5-1 van de Helmondse club.

Om 20.00 uur trapte Helmond Sport in een vol stadion af. Nog geen twee minuten later lag met dank aan Stokkers de bal al in het doel. Daarna blijft NAC veelvuldig aan het balbezit, maar een volgende doelpunt blijft uit. In de 22e minuut komt Helmond dichtbij het doel en moet er worden ingegrepen door keeper Olij. Vier minuten later is het dan eindelijk weer zover. Dogan en El Allouchi weten elkaar goed te vinden op links. Dogan schiet de bal naar Verschueren en die schiet raak.

Twee minuten later ziet El Allouchi nog een kans om op het doel te schieten, maar mist. Ook in de 31e minuut wordt er een poging gedaan. De bal werd gekeerd door de keeper uit Helmond. Vanaf een afstand schiet Mounir El Allouchi in de 40e minuut de derde bal het goal in. Net voor de rust, in de 43e minuut, schiet Luka Ilic nog een vierde doelpunt. De Bredase club gaat met een blij gevoel de rust in.

Na de rust
Al heel snel na rust scoort de Helmondse club. In de 55e minuut wordt er binnen het Bredase team gewisseld. Dogan en Ivan Ilic verlaten het veld. Kudimbana en Filipovic komen er in. In de 59e minuut speelt Filipovic vanuit een corner naar Stokker. Via zijn hoofd gaat het bal over het doel heen. Lang is het een heen en weer-spel, waarbij vele pogingen worden gedaan, maar geen raakt. Tot in de 80e minuut. Weer is het El Allouchi die de sterren van de hemel speelt. De middenvelder gaat zich langs zijn verdediger en schiet de bal binnen.

Vreugde
De eerste thuiswedstrijd eindigt met een ruime winst. Mounir El Allouchi was de grote man aan Bredase zijde met twee treffers. Tot blijdschap van de spelers en de fans. "We kenden een prima start met die snelle goal, dan komen ook de supporters achter je. Daar krijgen wij ook weer een boost van. Ik hou van deze supporters, serieus", aldus El Allouchi na afloop tegen NAC.nl.

Huseyin Dogan maakte giseren zijn officiële debuut voor NAC. "Ik vind het heerlijk om hier te spelen en heb ervan genoten. Ik ben blij met mijn twee assists. Jammer dat ik geen goaltje mee heb kunnen pikken, maar natuurlijk zijn de drie punten het belangrijkst."

Bewogen week
Het was een bewogen week onder de supporters van NAC. Vorige week vrijdag besloot Fox Sports om de wedstrijd van NAC Breda tegen FC Dordrecht niet uit te zenden op een van hun (online) kanalen. Daar was het Bredase café Boerke Verschuren het niet mee eens. Daarom startte zij de actie 'Elke wedstrijd van NAC live kijken op de redactie van Fox Sports'. Bijna 1500 Bredanaren zagen dat wel zitten. Toch gaf de zender aan de supporters van NAC geen voorkeursbehandeling te geven.

"In de Keuken Kampioen Divisie spelen meerdere mooie clubs en de fans in bijvoorbeeld Doetinchem, Deventer, Rotterdam en Leeuwarden hopen ook de hele wedstrijd van hun club te zien. Het is niet altijd makkelijk, zeker voor clubs die vanuit de Eredivisie anders gewend zijn, maar we proberen af te wegen met welk duel we de meeste kijkers een plezier doen. Daarbij spelen verschillende aspecten een rol, waaronder bijvoorbeeld de ranglijst en de entourage", aldus een woordvoerder van Fox Sports. NAC zal volgens hem waarschijnlijk 'regelmatig' te zien zijn. De zender koos er gisteren wel voor om de wedstrijd uit te zenden.

Daarnaast werd bekend dat de bierprijs met 20 cent omhoog zou gaan in het stadion. Daar werden de Breda Loco's niet blij van. Daarom wilden zij als protestactie in de rust de verkooppunten van het bier blokkeren, zodat de exploitant de boosheid van de fans in zijn portemonnee zou voelen. Maar die actie ging niet door. Tijdens een lange vergadering van de Clubraad donderdagavond lichtte horeca-exploitant NHG de prijsverhoging uit. Volgens hen is de prijsstijging onvermijdelijk vanwege de toename van de kosten die NGH afgelopen jaren voor haar rekening heeft moeten nemen.

Wel besloot NHG de fans tegemoet te komen met een compromis. Zo blijven koffie, thee, warme chocomelk en water wél 2,50 per glas. Daarnaast wordt de prijs van een halve liter bier of een halve liter frisdrank niet verhoogd naar 5,40, maar 5,20 euro. Daarnaast werd de belofte gedaan dat de komende twee jaar de prijs niet meer zal stijgen.