Afbeelding
Foto: Oléja

Borrelend het weekend in? Kies voor de tapasplanken van Oléja!

Advertorial

(Advertorial) - Hoera, de werkweek is bijna ten einde! Tijd voor de borrel! Of je nu lekker alleen of met tweetjes op de bank zit óf wat vrienden uitnodigt: de tapasplank mag niet ontbreken!

Tapasplanken worden in allerlei landen over de hele wereld gebruikt. Je kunt de planken keer op keer gebruiken, want ze zijn erg duurzaam. En de slijtage geeft de plank karakter! Dat is het mooie van hout.

Allerlei soorten en maten

Je hebt tapasplanken in allerlei soorten en maten. De tapasplanken van Oléja zijn gemaakt van mangohout. Deze houtsoort heeft een fijne nerf met mooie tekeningen. Daarnaast is mangohout een duurzame houtsoort. Het hout van de mangoboom wordt namelijk pas gebruikt wanneer de boom geen vruchten meer draagt. Alle planken zijn behandeld met olijfolie en geschikt voor het uitserveren van hapjes. Het voordeel van deze planken is dat je ze ook kunt gebruiken als snijplank.

Gebruik je fantasie

Of het nu een heerlijke kaasplank is of juist met diverse soorten vlees zoals serranoham en chorizo: serveer het op een houten plank! Neem bijvoorbeeld een ronde hapjesplank wanneer je ‘rond’ voedsel serveert, een robuuste tapasplank voor een stoere uitstraling of een tapasplank van maar liefst een meter, waarmee je helemaal goed uit kunt pakken. Gebruik je fantasie!  Heb je wat minder fantasie of tijd? Schakel een cateringsbedrijf in. Bijvoorbeeld bij Eet & Geniet kun je goedgevulde borrelplanken bestellen al vanaf 4 personen. 

Schoonmaken

Veel houten planken kun je met een vochtige doek schoonmaken, maar wanneer je écht alle bacteriën wilt doden dan is het handig om citroensap en zout te gebruiken. En om de plank mooi te houden gebruik je olie.

Pers een halve citroen uit boven de plank en verdeel het sap er overheen. Strooi er zout overheen en verdeel dat ook over de plank. Laat het zo’n 15 minuten liggen en spoel daarna het sap en de zout van de plank. Lekker laten drogen en als laatste stap wrijf je de goed opgedroogde plank in met bijvoorbeeld amandelolie of druivenpitolie. Het droge hout neemt de olie op, waardoor ander vocht met mogelijke bacteriën niet kan worden opgenomen.