Jan Paul van Hecke bezorgt NAC de winst in tweede oefenwedstrijd

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 heeft NAC winnend kunnen afsluiten. Op het trainingscomplex te Zundert was NAC met 1-0 te sterk voor Sparta Nijkerk. Doelpuntenmaker namens NAC was: Jan Paul van Hecke.

NAC startte de wedstrijd met Nick Olij in het doel. Achterin stonden: Pele van Anholt, Roger Riera, Jan Paul van Hecke en Robin Schouten. Het middenveld werd gevormd door: Thom Haye, Mounir El Allouchi, Yassine Azzagari en Anouar Kali. De voorhoede bestond uit: Finn Stokkers en Sydney van Hooijdonk.

De eerste helft speelde zich met name af op de helft van Sparta Nijkerk. Al combinerend zocht NAC zich een weg naar het doel, maar Sparta Nijkerk wist zich kranig te verweren. Na zeven minuten wist NAC, via Finn Stokkers, voor het eerst op doel te schieten. Hij kon via rechts de zestien inkomen en uithalen, zijn schot ging voorlangs. Kort hierop gaf Mounir El Allouchi een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal. Sydney van Hooijdonk kwam enkele centimeters te kort om zijn hoofd goed tegen de bal te krijgen.

In de 41e minuut wist NAC het net wel te vinden. Pele van Anholt kon aan de linkerkant doorbreken en het zestienmetergebied betreden, maar werd naar de grond gewerkt. Het was Jan Paul van Hecke die de penalty benutte.

In de rust kwam Noblejas in het veld voor Pele van Anholt. Het spelbeeld bleef hetzelfde. NAC probeerde wel en deelde wat speldenprikjes uit. Een kwartier voor tijd kwamen er zeven frisse spelers in het veld. Mashart, Bohui, Agougil, Rosler, Neelen, Vanacker en Kestens kwamen binnen de lijnen, maar ook zij konden de verdediging van Sparta Nijkerk niet meer passeren.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Heerenveen op het programma. Voor het eerst sinds 8 maart staan de Geel-Zwarten weer aan de aftrap in het eigen Rat Verlegh Stadion.