De wedstrijd tussen NAC en FC Volendam eindigde in 0-0.
De wedstrijd tussen NAC en FC Volendam eindigde in 0-0. Foto: Peter Visser

Wedstrijd tussen NAC en FC Volendam eindigt ondanks vele kansen zonder doelpunten

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - Ondanks dat de wedstrijd tegen FC Volendam genoeg kansen kende, lukt het NAC niet om een doelpunt te maken. Ook de tegenpartij kreeg de bal niet achter de keeper. Daardoor eindigde er weer een wedstrijd van de Bredase ploeg in een gelijkspel. Toch wist onze fotograaf Peter Visser nog een aantal prachtige foto’s van de wedstrijd te maken.

Nog altijd wordt het eerste elftal van NAC door COVID-19 geplaagd. Trainer de Graaf moest dan ook puzzelen met de opstelling, waarin ook nieuwkomer Nauofal Bannis gelijk zijn kunsten mocht laten zien. Vanaf het begin was duidelijk dat NAC niet achterover ging hangen tegen koploper FC Volendam. Al snel kwam de eerste kans met Bannis, maar deze werd gekeerd door de Volendamse defensie. Al gauw creëerde hij tweede en derde kansen. Ook Haye probeerde het van een afstand, maar hij kwam niet langs de Volendamse spelers. De Volendammers wisten ook een kans te creëren, maar Olij wist het afstandsschot tegen te houden. In de 26e minuut werd een volley van Van Schuppen gekeerd door de arm van een Volendamse speler. Scheidsrechter Nagtegaal vond een strafschop echter niet nodig. Kort voor de rust wist FC Volendam nog een grote kans te creëren, maar Olij hield de stand gelijk.

Ook na de rust bleef NAC kansen creëren, maar FC Volendam speler Stankovic liet een doelpunt niet gebeuren. Ook Olij moest flink aan de bak en zette twee hele fraaie reddingen neer. Uiteindelijk wist geen van de ploegen de bal achter de keeper te krijgen. Zo stond de stand dan ook na het laatste fluitsignaal nog gelijk, op 0-0. Wel behaalde NAC hierdoor een punt tegen de koploper. In de slotfase van de wedstrijd ontving Haye zijn vijfde gele kaart na een akkefietje met de scheidsrechter. Hierdoor is hij geschorst voor het uitduel tegen FC Emmen.

Aanstaande woensdag neemt NAC het eerst nog op tegen PEC Zwolle in het TOTO KNVB Bekertoernooi.