politie-112-aanhouding
politie-112-aanhouding (Foto: Archief de Bode)

Twee jongens aangehouden na belagen en beledigen agenten

  112 Meldingen

BREDA - Twee jongens, van 18 en 19 jaar, uit Breda zijn vrijdagavond 14 september aangehouden in een supermarkt. Dit omdat zij deel uitmaakten van een groep van zes jongeren die agenten belaagden en beledigden. De jongens verzetten zich tegen de aanhouding. 


Rond 19.30 uur waren agenten in een supermarkt aan Moerwijk. Er was een melding binnengekomen dat een minderjarige medewerker door twee minderjarige jongens was geschopt en geslagen. 

De agenten waren in gesprek met de ouder van het slachtoffer toen er een groepje jongeren bij de deur kwam staan. De agent vroeg hen om weg te gaan zodat ze ongestoord het gesprek konden voeren.

De jongeren gaven daar geen gehoor aan en gedroegen zich recalcitrant en agressief. Ze schelden de agenten uit en belagen hen. Na meerdere malen gevorderd te zijn, houdt de agent een van de jongens aan. Hierbij gebruikt hij pepperspray. Een andere jongen wordt op straat aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie doet verder onderzoek naar het incident.