Foto: Perry Roovers

Update: Explosieven Opruimingsdienst rukt uit voor nephandgraten

  112 Meldingen

BREDA - De Explosieven Opruimingsdienst is dinsdagochtend ter plaatse gekomen bij een pand aan de Gravenstraat in Breda. De politie meldde in eerste instantie dat er enkele handgranaten waren gevonden, maar dat er geen gevaar was voor de omgeving. Later bleek het te gaan om neppe exemplaren.


De EOD kwam ter plaatse om de handgranaten veilig te stellen. En dat trok veel bekijks. Buurtbewoners stonden van achter de rood-witte linten te kijken hoe de politie rond liep en ook de mensen van de EOD ter plaatste waren. Al viel er niet echt iets spannends te zien, want de plek waar de EOD aan het werk was, was afgeschermd met zwarte schermen. "Het lijken de opnames voor Undercover wel", stelt één van omstanders lachend, verwijzend na het arrestatieteam wat recentelijk nog voor filmopnames door het Ginneken liep.

Maar aan de Haagdijk/Gravenstraat gaat het zeker niet om filmopnames. Een man die onder het lint doorloopt om de kortste route naar de Albert Heijn te volgen, wordt dan ook onmiddellijk door agenten tegen gehouden en terug naar achter het lint gebracht. Hij moet omlopen, totdat de EOD de handgraten heeft veilig gesteld. Dat duurde echter niet lang. Een kwartiertje laten maakte de politie bekend dat de aangetroffen handgraten nep zijn. Wel worden ze toch in beslag genomen.


Mura Kuijpers
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief