Afbeelding
Foto: Veiligheidsregio

Giftige stoffen vrij na brand bij batterijen en accu's

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

BREDA - Op het buitenterrein van een bedrijf aan de Grenssteen in Breda is in de nacht van donderdag op vrijdag een partij batterijen en accu's in brand gevlogen. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De partij van ongeveer 25 kuub heeft waarschijnlijk door broei vlam gevat.

De brand brak rond 04.00 uur uit, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam om het vuur te doven. De politie zette de omgeving af en zorgde ervoor dat niemand in het effectgebied van de rook is geweest. "Omdat de partij geïsoleerd op het buitenterrein lag is er geen brandschade aan gebouwen en andere opgeslagen materialen. Bij de brand is wel giftige rook vrij gekomen, immers batterijen bevatten de giftige stof lithium. Om ervoor te zorgen dat de batterijen en accu's niet opnieuw vlam vatten laat de brandweer de partij onderdompelen in een container gevuld met water."

Totdat het sein veilig gegeven is worden mensen die in het blok rondom de Grenssteen 33 in Breda moeten zijn even tegengehouden. Het gaat hierbij om de werknemers van de aangrenzende bedrijven. Uiteraard is het niet de bedoeling naar het gebied te komen als je daar niet hoeft te zijn.