De gevonden vuurwapens
De gevonden vuurwapens (Foto: OM)

Zeven jaar cel geëist voor drugssmokkelende Bredanaar (33)

  112 Meldingen

BREDA - De officier van justitie heeft vrijdag zeven jaar cel geëist voor een 33-jarige Bredanaar die afgelopen maart met een grote hoeveelheid drugs, vuurwapens en munitie werd betrapt. Hij probeerde dit mee te smokkelen in een verborgen ruimte in het busje waarin hij reed.


De politie had informatie gekregen over het busje waarmee de man op 15 maart vanuit België naar Nederland zou komen. Toen het busje vlak over de grens bij Hazeldonk werd tegengehouden, zagen de betrokken agenten dat de verdachte een nerveuze indruk maakte. Bij het openen van de laadruimte roken ze een penetrante geur die werd geassocieerd met drugs. 

In een politiegarage werd de verborgen ruimte ontdekt. Daarin zaten 13 tassen met pakketten cocaïne, in totaal ruim 300 kilo. In een aparte rugzak bleken ook nog twee automatische vuurwapens (Kalasjnikovs), drie gewone vuurwapens, en munitie te liggen.

In de woning van de 33-jarige Bredanaar werden bij een doorzoeking na zijn aanhouding mobiele telefoons, een geldtelmachine, versnijdingsmiddelen, ponypacks (waarin gebruikershoeveelheden drugs worden verpakt), een weegschaal, en twee zogenoemde jammers gevonden. Die apparaten worden ingezet om mobiel (telefoon)verkeer te verstoren, en het bezit daarvan is strafbaar.

De verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht. Wat betreft de officier van justitie van het Landelijk Parket is er ruim voldoende bewijs voor de invoer van de drugs en het voorhanden hebben van de wapens en munitie. De uitspraak van de rechtbank in Rotterdam volgt op 30 augustus.

Mura Kuijpers
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief