Afbeelding
Foto: creativecommons

Dronken automobiliste (29) rijdt op politieagente in

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

BREDA - Een 29-jarige dronken automobiliste uit Breda reed zondag 26 januari op de Prinsenkade recht op een politieagente af. De agente moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Het alcoholgehalte bij de automobiliste bleek ruim driemaal hoger dan de wettelijke toegestane hoeveelheid.

De agente fietste even na 04.00 uur over de Prinsenkade. Hier zag zij een auto zonder verlichting aan komen rijden. Hierop besloot zij een stopteken te geven. Ondanks zij naast het uniform een opvallend geel veiligheidsvest droeg, merkte zij dat de bestuurster geen vaart minderde. De auto maakte ter hoogte van de agente zelfs extra snelheid, waarop zij weg moest springen om een aanrijding te voorkomen. De opvallend vrolijke en lacherige automobiliste werd op de Nieuwe Prinsenkade aangehouden.

De vrouw werd naast de poging doodslag op de agente ook aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het politiebureau werd de ademanalyse bij de 29-jarige afgenomen. De hoge uitslag van 735 ug/l, ruim driemaal hoger dan de wettelijke toegestane hoeveelheid van 220, was reden voor de agenten om direct haar rijbewijs in te vorderen.