Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Burgemeester Paul Depla stelt noodbevel in voor delen van Tuinzigt

  112 Meldingen

BREDA - Omdat het zeer onrustig was in de wijk Tuinzigt zondagavond, heeft de burgemeester een noodbevel afgekondigd voor delen van de wijk om de politie extra bevoegdheden te geven. Dat geldt tot 04.30 uur op maandag.


Het was zondagavond 24 januari zeer onrustig in de wijk Tuinzigt. Voorafgaand hieraan was een opruiende oproep verspreid via social media. Mensen negeerden de avondklok en verstoorden de openbare orde. Ook werden er vernielingen gepleegd. Om de politie extra bevoegdheden te geven, heeft de burgemeester zondag een noodbevel afgekondigd dat geldt van zondag 24 januari vanaf 20.45 uur tot maandag 25 januari 04.30 uur. “Het overgrote deel van Breda heeft zich keurig gehouden aan de avondklok. Helaas gold dit niet voor een groep in Tuinzigt. Heel erg spijtig dat ik daarom dit Noodbevel heb moeten afkondigen”, laat Depla via Twitter weten. 

Dit bevel geldt voor: Winkelcentrum Tuinzigt, het Nelson Mandelaplein en omliggende straten waaronder de Acaciastraat, de Cypresstraat, de Clematisstraat, de Pijnboomstraat, de Meidoornstraat en de Egelantierstraat

Robbert Temmen,