Afbeelding
Foto: Verkeerspolitie_zwb

Drugsgebruikende lachgaskoerier slingert met 130 kilometer per uur over A58

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

BREDA - Een lachgaskoerier is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden bij een afrit van de A58 tussen Breda en Tilburg, omdat hij in zijn bestelbusje met 130 kilometer per uur al slingerend over de A58 reed. Dat laat de Verkeerspolitie weten via Instagram. De man bleek daarnaast helemaal geen lachgas te mogen vervoeren.

Het witte bestelbusje viel bij de politie op door bijzonder rijgedrag. De man reed eerst slingerend over de weg. Vervolgens trapte de bestuurder volgens de verkeerspolitie ter hoogte van de afrit vol op de rem. Hierdoor blokkeerden zijn vier wielen en ontstond er een enorme rookwolk. De agenten roken het verbrande rubber en besloten hem staande te houden.

Na de staandehouding zagen agenten dat er meerdere grote tanks lachgas in het busje lagen. Het vervoeren hiervan is strafbaar, tenzij de bestuurder papieren heeft voor het rijden met gevaarlijke stoffen. Ook moeten de tanks op de juiste manier worden vervoerd. Tegen de bestuurder en de eigenaar van het bedrijf is proces-verbaal opgemaakt.

Uit een speekseltest bleek dat de man mogelijk amfetamine had gebruikt. Hij moest daarom mee naar het bureau waar een arts bloed af heeft genomen. De uitslag van de test volgt later.

De bestuurder is hiervoor en voor het rijden onder invloed van drugs aangehouden. De boete wordt later bekend