Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Mogelijke doorrijder (31) na aanrijding Wilhelminasingel meldt zich op politiebureau

  112 Meldingen

BREDA - Een 31-jarige man uit Breda heeft zich zondag gemeld op het politiebureau vanwege betrokkenheid bij het ongeluk op de Wilhelminasingel in Breda. Dat meldt de politie. Bij het ongeluk werd een 18-jarige fietser uit Breda aangereden en gewond achtergelaten door de automobilist. 


Een 18-jarige fietser is in de nacht van zaterdag op zondag op de Wilhelminasingel aangereden door een auto.  De auto is met hoge snelheid doorgereden en liet het slachtoffer gewond achter. De jongedame op de fiets is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk was haar been gebroken en ze had een dikke kaak.  

Gelukkig stopte er snel wat auto’s en mensen die hun hond uitlieten en boden eerste hulp aan het slachtoffer. Getuigen spreken van een harde klap die ze hadden gehoord en zagen een vermoedelijk witte Renault wegrijden richting de Teteringenstraat. De politie onderzocht het een en ander en raapte de brokstukken van de auto bij elkaar en nam die voor bewijs mee. Een bus van de politie kwam de fiets ophalen.

Moeder slachtoffer

De moeder van het 18-jarige slachtoffer laat aan BredaVandaag weten dat haar dochter de nacht in het ziekenhuis heeft doorgebracht. “Bij binnenkomst op de spoedeisende hulp was het vermoedden dat haar onderbeen gebroken zou zijn en haar kaak. Na het maken van foto’s, echo’s en scans blijkt haar been zwaar gekneusd. Haar kaak is wel gebroken.” Haar dochter heeft verder aan het ongeluk een hersenschudding en flink wat schaafwonden en sneeën gehouden. “Inmiddels hebben we van de politie vernomen dat ze door social media een verdachte hebben en deze wordt nu verhoord.” 

Aanhouding

De politie laat zondagmiddag weten dat een 31-jarige man uit Breda zich gemeld heeft in verband met de aanrijding aan de Wilhelminasingel. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid.