Afbeelding
Foto: Perry Roovers Fotografie

Man gooit bij politieachtervolging zak met 100 gram cocaïne weg

Door: Hanneke Marcelis 112 Meldingen

BREDA - De man die maandag 19 februari door de politie werd aangehouden na een gevaarlijke achtervolging door de stad, gooide bij die achtervolging een zak met 100 gram cocaïne weg. Dat laat de wijkagent van Breda Zuid West weten.

Maandag 19 februari wilde de wijkagent een voertuig controleren die vanaf een bekende locatie in de wijk Heuvel kwam. Hierop ontstond een achtervolging door de wijk die ongeveer 20 minuten duurde. De bestuurder reed zichzelf klem en probeerde alsnog te voet vluchten. Een agent van de verkeerspolitie zette daarop de achtervolging is, en was sneller dan de verdachte. Na enkele honderden meters kon de verdachte worden aangehouden. 

Tijdens de sprint werd gezien dat de bestuurder een zakje weggooide. De politie liet destijds al weten dat daar vermoedelijk drugs in zat. Nu blijkt dat het ging om een zakje met 100 gram cocaïne. De verdachte, een 29 jarige man uit Breda, werd aangehouden voor het bezit harddrugs, negeren stopteken en diverse verkeersovertredingen en zal zich mogen verantwoorden voor een rechter. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.