Afbeelding
Foto: Unsplash

Telefoon vast achter het stuur? Meer dan 120 boetes bij grote controle

Door: Hanneke Marcelis 112 Meldingen

BREDA - De politie heeft dinsdag een grote controle gehouden in Zeeland en West-Brabant op het vasthouden van een telefoon achter het stuur. Daarbij kregen in totaal 128 bestuurders een boete. Er werd onder andere gecontroleerd op de A16 bij Breda.

De politie heeft dinsdag een touringcar ingezet voor een MONO-controle. In een touringcar waarin een MONO-camera is geïnstalleerd rijden zogenoemde spotters op de snelwegen rond. Zij kijken of bestuurders een mobiele telefoon of ander apparaat vast hebben tijdens het rijden. In de buurt van de bus rijden agenten in onopvallende politievoertuigen. Zij zetten weggebruikers aan de kant als vanuit de touringcar is gezien dat iemand een overtreding maakt. Tijdens de controle van afgelopen dinsdag namen 38 politiemensen van Team Verkeer, de basisteams uit Roosendaal, Bergen op Zoom en Zeeland en politiestudenten deel, de bus reed in 6 uur tijd zo’n 250 kilometer.

In totaal werden er 128 bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een telefoon. Ook kregen 16 weggebruikers een boete voor te hard rijden. Daarbij moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren. Verder constateerden agenten verschillende verkeersovertredingen zoals niet goed leesbare kentekenplaat, bumperkleven, niet-begeleid rijden of een losliggende lading. 

De controle vond plaats op onder andere de A16 tussen Galder en Moerdijk, de A58 tussen Etten-Leur en Heikenszand en de A17 tussen Moerdijk en Roosendaal.