Logo bredavandaag.nl

Exclusief bij Gido Vrins: de originele Bear Chair

  Advertorial

(advertorial) - Stoelen, love-seats, bankjes en tafels. Allemaal gemaakt van Canadees cederhout en onderdeel van de Bear Chair Collectie die Gido Vrins al 25 jaar voert. Behalve dat het kwalitatief goede tuinmeubels zijn, is de collectie ook nog eens maatschappelijk verantwoord. “Voor elke gekapte boom worden er twee terug geplant”, vertelt Gido Vrins.


De Bredase ondernemer voert het merk dus al een bijna een kwart eeuw. “In Canada is de terugplantregeling al heel lang gebruikelijk, lang voordat het FSC keurmerk werd ingevoerd”, weet hij. “Doordat de meubels onbehandeld in de tuin geplaatst kunnen worden, kunnen ze na hun levensduur zonder schadelijke stoffen achter te laten vergaan of verwerkt worden.”

Maar dat is voorlopig niet aan de orde. De koper van een Bear Chair kan zeker tien tot vijftien jaar genieten van de meubels, afhankelijk van gebruik. “Red Ceder is een oliehoudende houtsoort. In Canada wordt Cederhout zelfs als dakbedekking gebruikt. De Bear Chair kan daarom, zonder speciale behandeling, gemakkelijk jaar in, jaar uit buiten blijven staan. De meubels krijgen een mooie, grijze verweerde kleur.”

“De meubels zijn ooit ontworpen door de arbeiders in de Canadese bossen die zelf comfortabel wilden zitten tijdens hun pauzes. Het zitcomfort is zodanig dat je in principe geen kussens nodig hebt, al is er voor de mensen die dat wel willen een speciale kussencollectie.”

Het zijn praktische meubels, benadrukt de ervaren ondernemer. “Op de brede armleuningen is plaats voor uw glas, een boek of andere zaken die u bij de hand wilt hebben”, vertelt de enthousiaste Gido Vrins. Terugkomend op de duurzaamheid. “De productietijd van red ceder is veel korter dan bijvoorbeeld teak, 20 tegen zestig tot zeventig jaar. Daardoor is het ook aantrekkelijker geprijsd.”

Al heeft Gido Vrins ook teak, net als de Bear Chair-collectie ook van de duurzame en kwalitatief hoogstaande soort. “Voor de mensen die een voorkeur voor deze houtsoort hebben.”

Bezoek nu ook de webshop: www.gidosshop.nl

of bezoek Gido Vrins op onderstaand adres waar ook de meubels zijn te zien 
Gido Vrins Tuin & Serre meubelen
Neerloopweg 5 A9  
4814 RS Breda
076 - 530 90 80

Openingstijden
Di t/m vr van 11.00 tot 17.00uur
Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief