Logo bredavandaag.nl
Eeten op Rolletjes

Kasteelplein krijgt foodfestival Eten op Rolletjes

  Advertorial

(advertorial) - Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes komt van 24 tot en met 26 juni naar Het Kasteelplein in Breda. Na twee succesvolle jaren in Gelderland is het tijd om de rest van Nederland te veroveren.


In 2016 gaat Eten op Rolletjes op culinaire tour langs maar liefst acht steden: van Haarlem tot Arnhem. Het rondreizende foodfestival tovert prachtige parken en industrieel erfgoed om tot openluchtrestaurants voor jong en oud. De ingrediënten: keukens op wielen, live muziek en theater. Het gratis festival start op 14 mei in Ede en reist daarna door naar Hilversum, Arnhem, Wageningen, Breda, Haarlem, Deventer en Delft.

Organisatoren Frans en Bob Nagel organiseerden in 2014 de eerste editie van Eten op Rolletjes in Ede. Vader en zoon werden in het buitenland gegrepen door het foodtruck-fenomeen. Frans: “We zijn allebei gek op koken en lekker eten. Op reizen naar Amerika en Azië kwamen we voor het eerst in aanraking met foodtrucks. Toen de keukens op wielen overwaaiden naar Amsterdam dachten we: hier moet ook de rest van Nederland kennis mee maken. We besloten een foodfestival te organiseren in mijn eigen woonplaats Ede. Het bleek een gouden greep. De eerste editie van Eten op Rolletjes trok duizenden bezoekers. Het jaar daarna pakten we het groter aan met vier locaties in Gelderland en nu is heel Nederland aan de beurt.” 

30 foodtrucks
Dit jaar reist Eten op Rolletjes naar acht steden. Dezelfde ingrediënten, maar steeds een andere bijzondere locatie. Zoals de botanische tuinen in Wageningen, het historische Worpplantsoen in Deventer en het Kasteelplein in Breda. Op elke editie staan 30 foodtrucks met een aanbod om je vingers bij af te likken. Van authentiek Vietnamees streetfood van Bahn Mi en prijswinnende pulled pork sandwiches van Smokey Goodness tot de wereldberoemde biefstukken van Loetje en vers gegrilde maïskolven van Mister Mais Guy.

De succesformule van Eten op Rolletjes? Het foodfestival is er voor iedereen. Voor jong en oud en alles daartussenin. Plof met familie neer op een picknickkleed. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Ontdek nieuwe keukens. Ga met je kinderen in de zweefmolen. Laat je verrassen door theater en live muziek. En sluit de dag dansend af.

Breda - Het Kasteelplein: 24 t/m 26 juni
Toegang tot Eten op Rolletjes is gratis. Ga voor meer informatie naar www.etenoprolletjes.nl 

Ga je proeven? Meld je dan aan via Facebook.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief