Logo bredavandaag.nl
Rienks Architecten
nieuwbouw

Start verkoop laatste 21 nieuwbouwwoningen Waterdonken

  Advertorial

(advertorial) - Een terras op het zuiden, twee eigen parkeerplaatsen onder de woning en uitzicht op groen. Met de realisatie van 21 zeer ruime woningen in project 21 Wijds krijgt de wijk Waterdonken de laatste grondgebonden woningen.


De verkoop van de woningen start woensdag 6 juli om 17.00 uur bij Van de Water Makelaardij in Breda. 

De laatste 21 woningen in het hart van de wijk Waterdonken, zijn uniek, geeft ontwikkelaar René Verschiere aan. “Alle woningen hebben een terras op het zuiden met een trap naar het openbaar groen. Daarmee heb je wel de luxe van groen, buiten-  en speelruimte om je heen, maar niet het onderhoud.”

Het project is om meerdere redenen bijzonder. Parkeren gebeurt namelijk onder de huizen. “Iedere woning heeft twee parkeerplaatsen onder de eigen woning. Vandaar uit kun je via een deur naar je eigen huis.” 21 Wijds volgt daarmee de uitgangspunten van de wijk, namelijk de auto’s zoveel mogelijk van de straat.

De door Marcel Snellenberg van Rienks Architecten ontworpen woningen zijn ruim - met een inhoud van bijna 750m3 - en hebben een moderne plattegrond. De woningen zijn hoogwaardig afgewerkt met onder andere een greeploze keuken met apparatuur en natuurstenen blad, houten binnendeurkozijnen met stompe binnendeuren en mooi sanitair.

“Een ander pluspunt van deze woningen is de onderhoudsvrije gevel, die bestaat uit mooi metselwerk en kunststof kozijnen”, geeft Verschiere aan. Ook aan het energieverbruik is gedacht. Zo zijn de woningen aangesloten op het stadsverwarmingsnet en standaard voorzien van PV-panelen.

De koopprijzen zijn vanaf €320.000,- VON. Dit is inclusief de twee eigen parkeerplaatsen in de half ondergrondse parkeerkelder.  Naar verwachting zal de bouw in het 4e kwartaal van dit jaar starten en worden de woningen rond de jaarwisseling van 2017/18 worden opgeleverd.

Naast Rienks Architecten heeft R2 Constructieadviesbureau uit Breda een belangrijke rol in het ontwerpproces gespeeld. De woningen zijn ontwikkeld door OntwikkelingsCombinatie Waterdonken B.V.

Start verkoop woensdag 6 juli
17.00 en 19.00 uur bij Van de Water aan de Keizerstraat 91, Breda

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief