Logo bredavandaag.nl
Drukte bij de eerste editie van Viva Vita in 2014.
Drukte bij de eerste editie van Viva Vita in 2014. (Momentenfotograaf)

Vier het leven in de Grote Kerk in Breda

  Advertorial

(advertorial)  - Eindelijk een beetje tijd voor jezelf. Tijd om van het leven te genieten, tijd om leuke dingen te doen, tijd om nieuwe stappen te zetten, maar ook om na te denken en ontdekken hoe je je oude dag zo prettig en comfortabel mogelijk maakt. Dat is Viva-Vita, letterlijk ‘vier het leven’.


Op 8 en 9 oktober 2016 wordt Viva-Vita, de grootste 50 plus-beurs van de regio voor de derde keer gehouden in de Grote Kerk in Breda. “We merken dat Viva-Vita een steeds grotere bekendheid krijgt in de regio, maar ook daarbuiten”, zegt beursdirecteur Sandra van Dijk. “Onder bezoekers, maar ook onder bedrijven en organisaties die echt iets hebben toe te voegen om het leven van actieve vijftigplussers leuker en comfortabeler te maken. Daardoor komen er ook dit jaar weer nieuwe standhouders bij en zijn er allerlei nieuwe activiteiten.”

Actieve en stijlvolle mensen

Op Viva-Vita kunnen senioren – gratis, want de beurs is vrij toegankelijk – op een actieve en interactieve manier ontdekken wat bij hen past. “Vroeger was je oud als je tegen de 65 liep. Tegenwoordig begint het dan nog maar”, merkt Van Dijk. “De senioren van nu zijn actieve, vitale, stijlvolle mensen die midden in het leven staan en er het maximale uit willen halen. Daarom staan niet alleen zorgorganisaties en een ouderenbond op Viva-Vita, maar ook een reisbureau dat zich heeft gespecialiseerd in persoonlijk vormgegeven reizen.”

“Daarom is er ook een opleidings- en cursusinstituut dat zich presenteert, want veel vijftigplussers willen zich nog graag blijven ontwikkelen. Soms is daar wel een beetje hulp bij nodig, bijvoorbeeld door iets eenvoudigs als een hoorapparaat.”

Breder aanbod dan ooit

Het aanbod van bedrijven, instellingen en producten is breder dan ooit, stelt de beursdirecteur. En er komen nog elke dag nieuwe standhouders bij. “Er zijn specialisten op het gebied van personal finance, op het gebied van veilig, comfortabel en duurzaam wonen en op het gebied van vitaliteit en mobiliteit. Op Viva-Vita worden de laatste trends en snufjes gepresenteerd, die je in veel gevallen ook kunt uitproberen, om zelf te zien wat bij je past. Daarnaast zijn er ook partijen die zich richten op recreatie, ontspanning, uitgaan en lichaamsverzorging. Er is echt letterlijk voor elk wat wils.”

Grote Kerk

Evenals de eerste twee edities wordt de beurs in de sfeervolle omgeving van de Grote Kerk omlijst door optredens van smartlappenkoren.  Een primeur in deze editie zijn de miniconcerten van de Bredase jazzpianist Joep Peeters.

“Wij vinden het een eer dat hij komt spelen, maar hij vond het een eer om gevraagd te worden voor Viva-Vita”, zegt Van Dijk. “Joep Peeters past perfect bij de sfeer die we willen neerzetten. Viva-Vita is een levendig, vrolijk evenement. Het is meer dan een beurs, het is een beleving: met muziek, met mooie producten en diensten, en met leuke proeverijen.”

De catering wordt verzorgd door CuliNice, met waanzinnig lekkere hapjes en de inmiddels beroemde zelfgemaakte appeltaart. “En, omdat het leven te kort is om slechte wijn te drinken, doet ook een van de betere wijnkopers mee aan Viva-Vita. Dat is wat wij bedoelen met het leven vieren.”

Viva-Vita is op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in de Grote Kerk in Breda van 11 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Het evenement is gratis toegankelijk.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief