Logo bredavandaag.nl

El Mundo, de verrassing aan de Haven

  Advertorial

(advertorial) - Een verrassende oase van rust en heerlijk eten midden in de Bredase binnenstad. Dat is El Mundo aan de Haven in Breda.


Dat El Mundo een verrassing is, dat kan eigenlijk natuurlijk niet na elf jaar, maar toch gebeurt het nog geregeld. Bredase gasten die verbaasd zijn over de prachtige locatie van het mediterrane restaurant.

In de zomer betreedt je als gast al na het passeren van de entree aan de Haven een andere wereld. Binnen enkele meters sta je in een prachtige mediterrane stadstuin, waar het stadsgeluid als bij toverslag verdwijnt. Alleen het zicht op het topje van de Grote Kerk herinnert je eraan dat je in Breda bent.

El Mundo nam in 2005 zijn intrek in het prachtig en sfeervol ingerichte monumentaal pand, waar de geschiedenis terugvoert naar de 16e eeuw. “Het was onderdeel van de brouwerij”, vertelt Richard van der Put van het restaurant. “Franz Smits van Waesberghe, bekend van de Drie Hoefijzers Brouwerij in Breda, kocht het in 1906 als voorzitter van het Bredaas Mannenkoor.”

Al is voor de echte Bredanaar de geschiedenis al een goede reden om het restaurant eens te bezoeken, het gaat natuurlijk om het eten. “Onze keuken is gebaseerd op de Spaanse tapas, maar we zijn niet bang om ook uit andere keukens invloeden te verwerken”, vertelt Richard.

“We maken alles zelf en uiteraard vers”, benadrukt hij. “We hebben klassiekers, zoals de Albondigas, de Spaanse gehaktballetjes, en Tortilla de patatas, maar ook een eendenborst met sinasappelportsausje.”

Het restaurant maakt een bezoekje voor de gasten extra aantrekkelijk, daar er een vaste prijs per couvert geldt.  Van 17.00 - 19.30 uur is de prijs €19,75 p.p. en vanaf 18.00 uur is de prijs €25,75 p.p. voor onbeperkt tapas van de à la carte kaart. “En dit is inclusief desserts!”

Speciale najaarsactie alleen woensdag, donderdag en zondag:

Van 21 september tot en met 27 november betaalt iedere tweede persoon van 17.00 tot 19.30 uur geen €19,75 maar €14,80. Iedere tweede persoon die vanaf 18.00 uur komt eten betaalt geen €25,75, maar slechts €12,90 voor 2,5 uur. De actie geldt op woensdag, donderdag en zondag. 

Maximaal vier personen per tafel en reserveren alleen telefonisch of per e-mail

El Mundo
Haven 7 Breda
4811 WK Breda
076-5222094

Smakelijk Breda
'Opvallend goed is de prijs-kwaliteit verhouding.'

Stappen en Shoppen:
Al met al hebben wij genoten van een heerlijke avond

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief