Logo bredavandaag.nl

T. rex bezoekt oudste tuin van Nederland

  Advertorial

(advertorial) - Het lag ook voor de hand. In de Leidse Hortus botanicus groeit een weelde aan planten die al net zo lang deze aarde verrijken als de T. rex. Trix kwam op bezoek in de Hortus en maakte niet alleen maar kennis met planten uit alle streken van de wereld, maar ook met planten die al langer op aarde voorkomen dan zij zelf.


Japan en Von Siebold>

Tot en met 30 oktober is in de Hortus de tentoonstelling ‘Japan en Von Siebold’ te zien. Wist u dat het grootste deel van de planten in uw tuin of op het balkon vroeger helemaal niet voorkwamen in Nederland. De arts, reiziger en plantkundige Philipp Franz von Siebold heeft meer dan 700 onbekende planten in Nederland geïntroduceerd. Planten die wij heel normaal vinden zoals de hortensia, hosta of camellia waren tot 1830 volledig onbekend in ons land. Von Siebold veranderde dat allemaal zeer snel. Vijftien van de planten die hij meenam in 1830 staan nog steeds in de Hortus en zijn al meer dan 180 jaar te bezichtigen voor het publiek.

Von Siebold maakte van zijn nieuw ontdekte planten een prachtig boek. De Flora Japonica. Een monumentaal werk met schitterende platen van de planten die hij uit Japan meenam. Duitse fotograaf Gunter Beck nam deze platen als inspiratie en fotografeerde de Flora Japonica opnieuw. Het resultaat mag er wezen. In de Hortus hangen twaalf van zijn foto’s bij de desbetreffende planten.

Meer info op www.hortusleiden.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief