Logo bredavandaag.nl

Nog enkele appartementen De Kyker te koop na feestelijke start bouw

  Advertorial

(advertorial) - Met een feestelijke bijeenkomst hebben bouwer Dura Vermeer en ontwikkelaar Heijmans maandag het officiële startsein gegeven voor de bouw van De Kyker.


Het complex, bestaande uit 85 appartementen, moet zo’n anderhalf jaar later gereed zijn. Bij de bijeenkomst verrichtte wethouder Alfred Arbouw de officiële handeling en konden bewoners en eigenaren van dit tien verdiepingen tellende gebouw op de hoek van de Zwijnsbergen- en Zorgvlietstraat met elkaar kennismaken.

Het plan, dat uitkijkt over het groen aan de rand van de stad, bestaat uit 85 appartementen variërend in grootte van ca. 71 m2 tot 214 m2, verdeeld over de hoogbouw (tien verdiepingen) en een laagbouw van drie verdiepingen. Inmiddels zijn er nog maar tien te koop, waarvan er zes gereserveerd zijn. De appartementen die nog te koop zijn, variëren in grootte van tussen 150 en ongeveer 175 vierkante meter en rond de 80 vierkante meter.

De kopers worden bewoner van een energiezuinig complex, dankzij de vele zonnepanelen en de toegepaste isolatievoorzieningen. Bijkomstig voordeel is dat de servicekosten daardoor ook laag zijn. De woningen krijgen vloerverwarming, een complete badkamer en een individueel gasgestookte CV-ketel.

“Maar wat vooral aanspreekt, is het feit dat je onderhoudsvrij woont en dichtbij voorzieningen zoals winkelcentrum De Burcht en de groene rand van de stad”, vertelt Saffira Schäeffer van Van de Water Makelaars.  

Bijna alle appartementen hebben een balkon op de zonnige kant en met volop privacy. De appartementen op de begane grond hebben een tuin. Het complex kent een ruime hal bij de entree, die naast twee liften ook een gemeenschappelijke ruimte, die gebruikt kan worden als bijvoorbeeld ontmoetingsruimte of als leesruimte en bibliotheek.

De Kyker wordt het eerste appartementencomplex van Heijmans waarin het slimwonen huisbesturingssysteem toegepast gaat worden. Met dit systeem kunnen bewoners niet alleen het energieverbruik monitoren op telefoon of tablet, of de thermostaat bedienen, maar ook het licht bedienen.

De appartementen krijgen een ‘alles-uit’-schakelaar bij de voordeur, waarmee licht in de gehele woning kan worden uitgeschakeld evenals enkele wandcontactdozen, zodat nooit meer getwijfeld hoeft te worden of bijvoorbeeld het koffiezetapparaat nog aanstaat.

Meer info over De Kyker of interesse in een van de laatste appartementen?FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief