Logo bredavandaag.nl
Paul Holman

Blij worden van wijn op de Ginnekenmarkt

  Advertorial

(advertorial) - Sommige dingen moet je ook echt niet moeilijker maken dan ze zijn. Wijnwinkel Plaisir du Vin is is zo’n voorbeeld. Eigenaar Paul Holman vat zijn missie in één zin samen: “Zorgen dat mensen blij worden van wijn. Dat zit ook in de naam.”


Holman is een ervaren wijnman. Ooit begonnen bij de ISPC in Breda werkt hij al meer dan 25 jaar in de wijnwereld. Zakelijke klanten adviseren  bij de aanschaf van wijnen. Van de groothandel ging hij naar een in wijnen gespecialiseerd bedrijf. “Sinds 2007 heb ik Plaisir du Vin. Eerst naast mijn baan en sinds 2013 echt fulltime.”

Met Plaisir du Vin bevoorraadt hij sindsdien horeca en bedrijven. “En af en toe wat aan particulieren. Dat deed ik vanuit huis. Maar als klanten dan vroegen of ze wat konden komen proeven, dan moest ik nee verkopen.”

Tijdens de kerstmarkt op 10 en 11 december biedt Plaisir du Vin een 'Champagne / Prosecco bar'

Vandaar dat hij de beslissing nam om een winkel te beginnen. In het Ginneken, waar hij ook woont. Tussen Boerke en Moeke. “Kunnen de klanten daarvoor of daarna nog even een terrasje pakken”, lacht Holman.

In die winkel kan hij ook helemaal zijn ei kwijt. Advies geven aan klanten. “Dat begint met het vragen wat een klant lekker vindt, zoet, droog, bitter, zwaar of toch wat lichter? En dan ga je samen op zoek naar een wijn in de goede prijs-kwaliteit verhouding.”

Wijn-spijscombinaties
Zijn specialiteit is ook het koppelen van een wijn aan een gerecht. Wijn-spijscombinaties zoeken. Of foodpairing, zoals het ook wel genoemd wordt. “Zeker nu is dat actueel, met de feestdagen in het vooruitzicht. Als klanten met hun menu komen, dan kunnen we een passende wijn zoeken.”

Holman kent de wijnen en de verhalen erachter, bezocht veel wijngaarden en kent de mensen daar. In zijn wijnwinkel heeft hij 300 verschillende soorten op voorraad. “En ik kan er zo’n vijftienhonderd leveren via de leveranciers en mijn webwinkel.”

In de aanloop naar Oud en Nieuw heeft hij ook de bubbels goed voor elkaar. Holman telt even snel. “Zo’n vijftien verschillende soorten mousserende wijn en daarnaast nog de champagnes.” Goed om te weten als je het jaar smaakvol wil uit- en inluiden. En twijfel je over welke het moet worden? De wijnspecialist vertelt er graag over. “Dat is het mooiste wat er is: vertellen over je passie.”

Plaisir du Vin
Ginnekenmarkt 14
4835 JC  Breda

Wijnen vanaf €4,95, maar ook voor relatiegeschenken, cadeauverpakkingen, kerstpakketten, wijn-spijsadvies en op afspraak wijnproeverijen. De wijnen kunnen desgevraagd ook thuisbezorgd worden.

Plaisir du Vin is maandags op afspraak open en dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief