Logo bredavandaag.nl
Stannah

Breda helpt ouderen thuis te blijven wonen

  Advertorial

(advertorial) - De Gemeente Breda vindt het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen en stimuleert inwoners om vroeg na te denken over hun woonsituatie. Om deze reden investeert de gemeente Breda één miljoen euro in de Blijverslening.


Het financieren van woningaanpassingen blijkt in de praktijk lastig als je ouder wordt. Banken zijn zeer terughoudend bij het verstrekken van leningen aan mensen die de AOW-leeftijd zijn gepasseerd.

De Blijverslening biedt uitkomst. De Blijverslening is een financieringsregeling tegen gunstige voorwaarden, die het senioren mogelijk maakt om - met woningaanpassingen - langer in hun huis te blijven wonen. De lening, die vanaf februari kan worden aangevraagd, is bedoeld voor woningeigenaren (met een inkomen tot aan de grens van de middeninkomens) die hun woning preventief willen aanpassen.

Zet uw leven in de lift!
Vandaag de dag leven mensen langer en intenser dan ooit. “Een fijne ontwikkeling!”, weet ook Koos de Boer van Stannah trapliften. “Maar ouderdom komt met gebreken is een bekend gezegde. Zo worden we minder lenig naarmate we ouder worden, beschikken we over minder conditie en worden we sneller duizelig.”

“Een valongeluk is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen, en de trap is binnenshuis de grootste boosdoener. Daarbij resulteert een val van een trap in bijna een derde van de gevallen in een ziekenhuisopname. Gelukkig kunnen we het risico hierop voorkomen middels een traplift”, weet De Boer.

“Met een traplift kunt u blijven genieten van al uw kamers in uw huis en heeft u genoeg ruimte voor de was, uw hobby’s en (klein)kinderen die komen logeren. Met een druk op de knop gaat u veilig en comfortabel naar een andere etage en u bespaart tegelijkertijd energie om de dingen te doen waar u plezier aan beleeft.”

Stannah trapliften
Stannah trapliften is de grootste fabrikant van trapliften ter wereld, en viert in 2017 zijn 150-jarige jubileum. Omdat geen trap hetzelfde is levert Stannah maatwerk. “U hoeft dus niet bang te zijn dat het trapgat te smal is of dat uw partner de trap niet meer kan gebruiken, doordat de lift teveel ruimte inneemt. Gebruiksgemak, comfort en veiligheid zijn de voornaamste troeven van de trapliftsystemen van Stannah.”

Alle trapliften van Stannah werken op een batterijsysteem, dat automatisch oplaadt, zodat uw traplift altijd klaar is voor gebruik, zelfs als er tijdelijk een stroomstoring is. “Het unieke aandrijfmechanisme verzekert u van een plezierige rit, met een zachte start en stop.” Naast nieuwe trapliften levert Stannah ook gebruikte trapliften met garantie.

Wenst u meer informatie?
Bel gratis 0800-5066 om een brochure aan te vragen, of een afspraak te maken met een adviseur. De Stannah-adviseur komt graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden op een rij te zetten en passend advies te geven. Meer informatie over de trapliften vindt u ook op www.stannah.nl. Voor meer informatie over de blijverslening gaat u naar www.blijverslening.nl.  

 


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief