Logo bredavandaag.nl

Efficiënt fitter worden in de Milon Cirkel bij Medifit Breda

  Advertorial

(advertorial) - In 35 minuten een training voor je belangrijkste spiergroepen én een impuls voor je conditie. Het lijkt onmogelijk, maar de Milon Cirkel bewijst het tegendeel. Medifit Breda biedt het programma als enig sportcentrum in Breda aan. Het verhaal achter deze serie uitgebalanceerde oefeningen.


Waarom de Milon Cirkel een cirkel heet, word je meteen duidelijk in de sportzaal van Medifit. Al staan de acht toestellen in een driehoeksopstelling, je werkt ze als sporter in een cirkel af. Eerst drie oefeningen gericht op kracht, dan een cardio oefening in de vorm van een crosstrainer, weer drie krachtoefeningen en dan cardio op de fiets.

In de sportzaal van Medifit schuiven de sporters op precies hetzelfde moment door. “Dat is onderdeel van deze cirkel”, vertelt eigenaar en fysiotherapeut Peter Gerrits. “Elke krachtoefening doe je 1 minuut, elk cardio onderdeel vier minuten.”

Koen en Peter Gerrits vertellen vol enthousiasme over de oorsprong van Milon. “Het is ontwikkeld in Duitsland  door een groep sportwetenschappers. Zij zijn gestart vanuit de gedachte dat mensen wel bewust zijn van hun gezondheid, maar liever niet dan wel bewegen.”

Unieke combinatie kracht- en conditietraining
Vandaar dat efficiëntie belangrijk is. “En veiligheid en tijd. De totale training duurt 35 minuten, waarbij de apparaten zich automatisch instellen op jouw lichaamslengte én de gewichten waarmee jij oefent”, geeft Peter aan. “Het is een unieke combinatie van kracht- en conditietraining.”

Koen vult aan: “De arbeids-rustverhouding is ook optimaal. Na elke oefening heb je dertig seconden om te wisselen van toestel. Dus 1 minuut intensief sporten, dertig seconden rust. Door die interval blijft je stofwisseling langer actief en verbrandt je meer calorieën. De spieren zijn per slot van rekening je grootste verbranders.”

Doelgerichter trainen
Een andere belangrijke plus: “Met de speciale toestellen van Milon kun je de belasting van je spieren bij het verkorten en verlengen apart instellen”, licht Koen toe. “Je concentrische en excentrische spierkracht train je efficiënter.” Peter: “Dat maakt dat je nog intensiever en doelgerichter je spierkracht en spierconditie traint en hierdoor fitter wordt.”

De Duitse wetenschappers hebben het programma in verschillende fases opgebouwd. “Daardoor blijf je uitgedaagd worden”, vertellen de twee. “Wat daarnaast bijzonder is: je maakt echt een afspraak met de coach bij de Milon Cirkel. Die noteert op je kaart wanneer je weer wilt komen. Daardoor houdt je makkelijker je regelmaat met sporten. Tweemaal in de 10 dagen is wel van belang! We werken samen met de klant aan zijn of haar doel.”

Begeleiding
Daarmee zit Milon tussen sporten met een personal coach en reguliere fitness in. “In de Milon Cirkel staat altijd een trainer die je aanwijzingen kan geven en je stimuleert”, geeft Peter aan. Koen: “Ook voor de fanatieke sporter is er een uitdaging en kunnen wij zorgen we voor een programma op maat.”

Zelf kennismaken met Milon?

Maak dan nu afspraak bij Medifit Breda voor een gratis 'Proefles'.


Medifit Breda
Zoete Inval 29
4815 HK BredaFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief