Logo bredavandaag.nl
Marsha Wichers van ABC Clinic.
Marsha Wichers van ABC Clinic.

Injectables bij ABC Clinic: ‘We gaan voor kwaliteit’

  Advertorial

(advertorial) - De filosofie van de Bredase privékliniek ABC Clinic is helder. “Wij geloven in specialisme en persoonlijke aandacht en werken met de beste producten”, verwoordt eigenaar Jorn Kielman het kernachtig. Die filosofie past de kliniek ook toe op een van de specialismen: injectables.


ABC - Aesthetic Breda Complete - is een kliniek die het complete aanbod aan esthetisch ingrepen kan verrichten. Injectables is een van de specialismes.  Bij injectables kan iedereen zich wel een voorstelling maken. Toch is het wellicht niet meteen helemaal helder wat deze behandelingen inhouden. “Injectables zijn in de volksmond bekend als Botox en fillers”, licht Kielman toe.

De toepassingen zijn in drie categorieën te verdelen: “Mensen die mooi ouder willen worden, mensen die zich storen aan iets zoals de fronsrimpel of volumeverlies in het gezicht of mensen die last hebben van migraine, tandenknarsen of overmatig zweten en mensen die zich aan iets storen. In het laatste geval gaat het om bijvoorbeeld iemand die kraaienpootjes heeft of iemand die verbaasd kijkt, er vermoeid uitziet of boos kijkt, maar dat niet is.”

De behandeling verschilt naar aard van de klacht of wens, geeft hij aan. “Gaat het om spiergerelateerde klachten of om klachten die veroorzaakt worden doordat iemand volume verliest in zijn of haar gezicht, vaak door ouderdom.”

Zoals bij alle behandelingen, staat kwaliteit voorop. “De artsen die bij ons deze behandelingen verrichten doen niets anders. Zij hebben ontzettend veel ervaring en weten dus precies wat ze doen. Daarnaast kiezen we voor goede en erkende producten, die uitgebreid getest zijn. Dat zijn producten die voldoen aan de strengere Amerikaanse eisen.”

Zowel de fillers als de Botox-injectables worden door het lichaam afgebroken na een bepaalde periode. “Permanente injectables zijn in Nederland niet toegestaan. Dat betekent dat de behandeling in het geval van Botox na drie tot zes maanden moet worden herhaald en bij een filler elk jaar.”

Dit zijn onze cosmetisch artsen Marsha Wichers en Arthur Ludlage. Rechts is de ontvangstruimte en links de kliniek aan de Paardeweide in Breda. 

Beide behandelingen zijn dus tijdelijk. “Ze zijn dus ook geen vervanger van een facelift”, benadrukt hij. “Als je huid goed is, kun je er wel een facelift mee uitstellen.” Toch zijn ook injectables een medische behandeling. “Vandaar dat onze cliënten een afspraak maken met de arts die hen gaat behandelen. Een behandeling kan dan eventueel meteen plaatsvinden, of in een vervolgafspraak.”

En stel dat een injectable volgens de arts niet de oplossing is? “Dan doen we het niet, of we verwijzen door naar een andere specialist binnen de kliniek, zodat er wel een passende oplossing geboden kan worden.”

Zijn injectables voor iedereen? “Wij hanteren de wettelijke minimumleeftijd van achttien jaar, maar je ziet dat de meeste cliënten een paar jaar ouder zijn. Daarnaast merken we dat er toch nog een soort taboe op zit, al denk ik dat dit wel verandert. Volwassenen lopen tegenwoordig ook met een beugel, waar dat vroeger niet gebruikelijk was.”

Injectable-behandelingen bij ABC Clinic beginnen bij €149 als het gaat om Botox en bij €350 als het gaat om fillers.

Meer informatie? Kijk op de website van ABC Clinic
Paardeweide 22 A-B
4824 EH Breda
0765423154    
info@abc-clinic.nl

   

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief