Logo bredavandaag.nl

Alle makelaars zijn boeven… Of toch niet?

  Advertorial

(advertorial) - Alle makelaars zijn boeven. Je hoort deze uitspraak soms voorbijkomen in de kroeg of op feestjes. Gevolgd door een reactie in de trend van “Je huis verkopen kun je makkelijk zelf.”  Een Bredase verkoper en tevens koper vertelt over zijn waardevolle les op de huizenmarkt.


“Na 12 jaar in een mooi appartement te hebben gewoond, maakte ik dit jaar mijn rentree op de huizenmarkt. Spannend! Mijn strategie: Eerst het appartement verkopen, daarna iets nieuws zoeken. Maar hoe pak je dit aan? Wat komt er bij het verkopen van het appartement, en het kopen van een huis kijken? Met welke termijnen moet je rekening houden?”

Bepalen verkoopprijs
“Het bepalen van de verkoopprijs, dat kan ik zelf wel, dacht ik. Na mijn eigen marktonderzoek naar aanleiding van verkoop in het complex had ik mijn verkoopprijs goed kunnen bepalen, dacht ik…”

“Omdat de twijfel toch toesloeg, besloot ik toch even te kijken wat een makelaar voor mij kon betekenen. Al tijdens de kennismaking werd dat mij direct duidelijk. Mijn ingeschatte verkoopprijs zat volgens hem veel te laag, waarna ik tot mijn eigen verbazing mijn lage verkoopprijs ging verdedigen.”

“Na een aantal kleine verbeteringen aan het appartement van mijn kant zorgde de makelaar voor teksten en foto’s en kon mijn woning op Funda voor zijn hogere prijs. Maar al eerder bleken er  geïnteresseerden uit zijn netwerk warm te lopen voor mijn woning. De uiteindelijke koper kwam zelfs uit deze groep, de verkoop was daarom in no time rond.”

Tot grote vreugde van de makelaar. “Die belde en meldde met trots dat mijn eerder genoemde vraagprijs met een eerste bod al ruim was overboden. Hij stelde voor een  tweede bod te vragen voor ten minste de vraagprijs. En zo geschiede. Dankzij de makelaar kon ik met een beter gevulde portemonnee op pad.”

“En dat was nodig. Want nog tijdens het verkooptraject kwam ook ons droomhuis voorbij. Een eerste bezichtiging van buiten in de invallende avondschemer zorgde voor vlinders. En dag een dag later stonden we geheel verliefd voor een tweede bezoek aan de wijk en omgeving in het daglicht opnieuw voor de deur.”

Hoe kopen we ons droomhuis?
“Wat te doen? We wisten dat eenzelfde woning na een kijk-mogelijkheid direct was verkocht. De aankondiging van 1,5 uur open huis bezorgde ons enige stress. Want hoe pakten we dit het best aan? De verkoopmakelaar van mijn appartement gebeld en de situatie uitgelegd. Hij zag dat het andere huis ver boven de vraagprijs was weggegaan. Daar hadden we nooit rekening mee gehouden.”

“De informatie van de makelaar bepaalde onze strategie. In plaats van het door verkopers opgestelde verkoop op inschrijving besloten we zelf direct een goed eindbod te doen met een deadline van 24 uur. Dit eindbod, gebaseerd op de verkoopprijs van de andere woning, verkocht door dezelfde makelaar, bleek een gouden zet. Als een wonder kregen we een dag later het verlossend telefoontje, het huis wordt ons droomhuis.”

De conclusie? “Mijn makelaar is onze held. Door zijn expertise heb ik mijn appartement beter dan verwacht kunnen verkopen en heb ik samen met mijn partner ons droomhuis kunnen kopen. Zonder zijn inzicht in de cijfers en advies, hadden we nooit, echt nooit het juiste bod uitgebracht.”

Met alle dank aan Winfred de Vries, Kern Makelaars

GWC van Hoek

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief