Afbeelding
BredaVandaag

Very Italian Pizza aan de Haven open mét (heel binnenkort) ijssalon

Advertorial

(advertorial) - Na een uitgebreide verbouwing is Very Italian Pizza (VIP) aan de Haven in Breda vanaf donderdag 18.00 uur geopend. Het uit Den Haag afkomstige familiebedrijf combineert het restaurant in Breda met een ijssalon.

“Dat is een primeur, het is de eerste Very Italian Pizza ijssalon”, zegt een enthousiaste Priscilla de Giuseppe. De ijssalon komt binnen enkele weken op de hoek van de Potkansteeg en de Visserstraat, aan de achterkant van het pand waar eerder Hook aan de Haven en Hot Lavo zaten. “De ijssalon is via het restaurant te benaderen, maar ook vanuit de Visserstraat.”

Very Italian Pizza (VIP) is een echt familiebedrijf. Al zeventien jaar runt de familie Italiaanse restaurants. “Acht jaar geleden zijn we in Den Haag met de eerste VIP begonnen.” Rotterdam en Leiden volgden, en nu dus Breda.

Handgedraaid
Het formaat van het restaurant staat een ambachtelijke bereiding op een houtoven niet in de weg. In tegendeel, vertelt Priscilla. “We gebruiken eerlijke ingrediënten, van leveranciers die rekening houden met mens en dier. Onze pizza’s zijn handgedraaid, onze koks zijn Italianen die speciaal zijn opgeleid.”

“We geloven in simpele gerechten van goede kwaliteit, zonder poespas en voor een eerlijke prijs”, vervolgt ze. Het restaurant heeft een diverse, maar echt Italiaanse kaart, met pizze, paste, antipasti, zuppe, insalate en dolci.

Open tot middernacht
Bijzonder aan het restaurant, naast de ambachtelijke werkwijze? De openingstijden van elf uur ‘s ochtends tot middernacht, waarbij de pizzakeuken tot 00.00 uur is geopend en pastakeuken tot 23.00 uur, het grote terras aan de Haven en de ruimte. “Je hoeft pas te reserveren als je met een groep komt die groter is dan acht personen, voor kleinere gezelschappen hebben we altijd plaats.”

Voor groepen heeft VIP daarnaast verschillende menu’s, inclusief drank. “Zodat iedereen weet wat ie kwijt is en je niet op je buurman hoeft te letten wat die eet en drinkt”, lacht ze. Het maakt het restaurant erg geschikt voor verjaardagsfeestjes of andere groepsuitjes.”

Verliefd op Breda
De familie heeft er zin in, geeft Priscilla aan. “De eerste keer dat ik in Breda kwam, werd ik meteen verliefd. Breda is een super gezellige stad, we zijn trots dat we deel uit mogen maken van de binnenstad en geloven dat we echt wat toevoegen aan de stad en de Haven.”

Volg Very Italian Pizza Breda op Facebook

Very Italian Pizza
Haven 15
4811 WL Breda