Logo bredavandaag.nl

Plezier voor jong en oud tijdens het Internationaal Stiltefestival

  Advertorial

(advertorial) -Breda is van dinsdag 13 tot en met zondag 18 juni voor de vierde keer het toneel van het Internationaal Stiltefestival. Zes dagen lang wordt op verschillende (culturele) locaties in Breda het werk van en door internationale theatergezelschappen gebracht.


Het Internationaal Stiltefestival richt zich naast dans ook nog op andere vormen van non-verbaal theater specifiek voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. “Meer dan 10 internationale gezelschappen hebben hun medewerking toegezegd aan het festival. Met artiesten uit Canada, Israël, Slovenië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland worden de meest bijzondere en intieme voorstellingen tijdens het festival gepresenteerd”, vertelt de organisatie.

Het programma zit vol met dans, mime, poppen- en schimmenspel, beeldende voorstellingen en spectaculaire acts in een intieme setting. De voorstellingen richten zich op kinderen vanaf 1,5 jaar.

Of je het Internationaal Stiltefestival nu bezoekt in familieverband of in schoolverband, voor alle leeftijden is er wel iets te doen. Doordeweeks bezoeken diverse scholen uit Breda, Tilburg en omgeving de schoolvoorstellingen met hun leerkrachten. “De voorstellingen worden begeleid met opdrachten om de kinderen bewust te maken van wat ze zojuist hebben gezien”, geeft de organisatie aan. De schoolvoorstellingen zijn nagenoeg uitverkocht, maar de meeste voorstellingen zijn nog in familieverband te bezoeken.

Waar de voorstellingen voor de jongste kinderen doen verwonderen in hun eenvoud, halen de voorstellingen voor de oudere ook heftige onderwerpen aan als oorlog en angst.

Naast voorstellingen in het theater, bezoek je tijdens het festival ook voorstellingen in het Valkenberg Park (Les Moutons / Schapen) en op diverse erfgoedlocaties (3x3 fiets- en wandeltocht). “Voorafgaand en na de voorstellingen is er in het festivalhart van alles te beleven. Leuke en creatieve workshops, maar je kunt er ook terecht voor informatie over het festival of voor iets lekkers.”

Meer info en het volledige programma:

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief