Business Coach Breda: Sparren over je eigen onderneming

  Advertorial

(advertorial) - Elke startende of net begonnen ondernemer loopt tegen veel dezelfde vragen aan in het ondernemerschap. “Zoals vraagstukken over verdienmodel en rond marketing en sales”, vertelt Farid Darkaoui van Business Coach Breda, dat ondernemers gratis verder helpt.


Meer dan duizend Bredase ondernemers hebben de laatste vier jaar in een of andere vorm al hulp gekregen van Business Coach Breda, een door de gemeente Breda geïnitieerd initiatief. “We helpen ze in een of meerdere gesprekken verder in het professioneel ondernemerschap, zodat ze niet meer aan het voortmodderen zijn.”

Business Coach Breda doet dat, zoals de naam al zegt, door inzet van coaches en coaching. “Ik ben al meer dan vijftien jaar aan het ondernemen, maar ik maak ook nog altijd gebruik van een professionele coach”, vertelt Darkaoui. “Een buitenstaander ziet veel makkelijker en eerder waar de schoen wringt.”

Dat gaat op een praktische manier. “We hanteren geen boekenwijsheid, maar ervaringen uit de praktijk, gekoppeld aan onze achtergrond, bijvoorbeeld als bedrijfskundige. Daardoor kennen we de risico’s van het ondernemen, we hebben zelf ook fouten gemaakt”, lacht hij.

Een simpel voorbeeld: “We weten dat veel ondernemers moeite hebben met klanten binnenhalen. Daarom focussen we op marketing en sales. Als dat goed gaat, kun je al een stuk ontspannender ondernemen.”

Een ander aspect van het ondernemen? “De vrijheid die je hebt als eigen baas. In de praktijk blijkt dat een stuk lastiger. Ook daar kijken we naar.”

Het programma van Business Coach Breda verschilt van ondernemer tot ondernemer. “We hebben niet een aanpak. Dat is mede afhankelijk van de fase waarin hij of zij staat: is de ondernemer net gestart, of wil hij vooral groeien. In een eerste persoonlijk gratis gesprek wordt duidelijk wat iemand nodig heeft. Daarna kunnen er nog drie gratis sessies volgen met coaches.”

Ondernemers kunnen daarnaast nog workshops en trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing en sales, financiën, social media en online marketing. “En we organiseren netwerkbijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld de Start-up-award Breda, 17 november bij de Rabobank.”

Sparren?
Heb je behoefte om over je business te sparren met een professionele coach? Neem dan contact op met Business Coach Breda voor een gratis coachingsgesprek.

Ga naar Businesscoach Breda of bel: 076- 529 8080