Logo bredavandaag.nl
Snuffelen tussen de vinylplaten op de Vinyl  For Real.
Snuffelen tussen de vinylplaten op de Vinyl For Real. (www.vanderborg.nu)

Live-muziek en dj's op unieke platenbeurs Vinyl & For Real op station Breda

  Advertorial

(advertorial) - De vinylplaat is helemaal terug van weggeweest. Ook in Breda, de geboortestad van bekende en minder bekende deejays. Vele van hen weten de zwarte schijf inmiddels te waarderen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een grote schare muzikanten en muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland. Hoogste tijd voor een platen+ beurs in de Parel van het Zuiden. Aankomende zondag 9 juli is het zover: Vinyl & For Real - Platform voor platenbazen en podiumbeesten in Hotspot Station Breda.


"Het wordt een uniek evenement waar de liefde voor muziek luisteren en muziek maken samen komt en tevens podium biedt aan relevante kunstvormen", vertelt organisator Paul Nipius. "We willen er een terugkerend evenement van maken met internationale aantrekkingskracht in e´n door muziek- en kunstminnend Breda. Dat is de bedoeling."

De eerste zondag 9 juli vindt de eerste editie plaats van Vinyl & For Real - Platform voor platenbazen en podiumbeesten. Het nieuwe muziekevenement is van 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken in en om Station Breda (Belcrumzijde). De verkoop van vinylplaten en aanverwante producten staat centraal deze dag en wordt omlijst door diverse optredens. Deejays en muzikanten wisselen elkaar af.

'Met eigen vinyl zelf dj'en'
Het evenement biedt ook podium aan relevante kunstvormen. "Zo worden bezoekers onder andere uitgedaagd eigen vinyl mee te brengen en als deejay - in spe - zijn of haar moment in de spotlights te pakken." Passende culinaire invulling in de vorm van verschillende foodtrucks maken het evenement compleet. 

Bureau PEEN! | evenementen die bijblijven lanceert hiermee een, in haar soort, uniek evenement in Breda, aldus Nipius. "Met deze eerste editie wordt het tastbare fundament gelegd voor op sociaal-maatschappelijke leest geschoeide ontwikkeling. Een duurzame doorontwikkeling waarbij naar samenwerking wordt gezocht met mensen en organisaties met passie voor en raakvlak met muziek en kunst."

Terugkerend evenement
Nipius kijkt verder dan alleen aanstaande zondag, laat hij weten. "Het doel is om het evenement, na deze eerste editie, onder te brengen in een stichting. Een goed geborgd en regelmatig terugkerend evenement in e´n door muziek- en kunststad Breda dus, zo is het idee."
Mensen die mee wil bouwen kunnen zich aanmelden bij Paul Nipius via info@bureaupeen.nl

Volg Vinyl& For Real via Facebook en Instagram voor de laatste updates.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief