Logo bredavandaag.nl

Met een andere blik het nieuwe Zuylen bezoeken

  Advertorial

(advertorial) - Eens in de twee jaar zet uitvaartcentrum Zuylen de deuren open voor een kijkje achter de schermen, dit jaar op 2 september. Telkens blijkt de belangstelling groot. “Het is de menselijke nieuwsgierigheid naar het niet begrijpen van het einde”, vertelt Roel Stapper, directeur van Zuylen.


Het is bovendien een uitstekende gelegenheid om in een andere gemoedstoestand te kijken hoe het eraan toegaat bij Zuylen, weet Stapper. “De blik is anders, normaal staat een bezoeker hier meestal een stevig moment te wachten, waarbij de aandacht meer naar binnen gericht is en het oog gaat naar wat er voor de schermen gebeurt.”

Tijd
Een bezoeker heeft nu ook de tijd om zich te informeren. “Als je te maken hebt met een overlijden komt er in korte tijd veel op je af, zoals vragen als welke kist wilde moeder ook al weer tot een keuze voor vervoer”, vertelt hij.

Dat is allemaal te zien tijdens de open dag. Een bezoeker krijgt daarnaast onder meer middels rondleidingen de gelegenheid te kijken wat er gebeurt rond een crematie of hoe het mortuarium eruit ziet.  

 De open dag op 2 september wordt een extra bijzondere editie. Na een maandenlange verbouwing presenteert het crematorium haar volledig vernieuwde aula: Aula Brabant. Ook het nieuw gebouwde grand-cafe´ is te bezoeken.

Sfeer
Na de verbouwing kan Zuylen nog beter uitvaarten faciliteren. “Voorheen stond je als bezoeker vanaf de parkeerplaats meteen voor de aula. Dat is niet ideaal, je hebt even tijd en ruimte nodig om van het drukke leven in een sfeer van afscheid te komen. Op allerlei manieren kunnen we dat nu wel bieden, onder meer doordat je via de begraafplaats naar de nieuwe hoofdingang wordt geleid.”

Dat geeft tijd en rust om in een andere gemoedstoestand te komen. “Dat is de grootste winst, naast een ruimere capaciteit en een fraaier interieur.” Zoals ook na de uitvaartbijeenkomst aandacht is voor de andere sfeer. “In de ruimte voor een koffietafel zien mensen bekenden en is de blik weer meer extravert, terwijl je in een bijeenkomst bezig bent met je eigen verdriet. Voor de omschakeling heb je tijd nodig.”

Maatwerk en vervoersvormen
Zuylen laat tijdens de open dag ook trends zien op het gebied van uitvaartverzorging, zoals de grotere mogelijkheden van maatwerk en de wens van families om meer zelf te doen. Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met minder gangbare vervoersvormen en met de manier waarop in andere culturen met een uitvaart wordt omgegaan.

Bezoekers - jong en oud -  zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Adres: Tuinzigtlaan 11, Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief