Afbeelding

Ondernemer bedenkt rek voor moestuin op elke plek

Advertorial

(advertorial) - Zelf groeide Wouter Slob op met de moestuin van zijn opa. Jaren later werkte hij bij een bedrijf in stellingkasten. “Toen dacht ik, waarom gaan we in de moestuin ook niet de hoogte in.”

Zo gezegd zo gedaan. Slob ontwikkelde zelf een systeem en startte Vertisign. “Daarmee maken we voor iedereen een moestuin mogelijk, ook als je niet zoveel ruimte hebt in je tuin of op je balkon”, vertelt de enthousiaste productontwikkelaar.

Stadslandbouw
Daarmee legde hij de kiem voor iedereen die aan stadslandbouw wil doen. “Bijvoorbeeld voor oudere mensen die eerst een grote tuin hadden, maar die nog graag een moestuin willen hebben”, geeft hij aan. “Bijvoorbeeld nadat ze zijn verhuisd naar een appartement. Maar ook voor als je een mooi aangelegde tuin hebt, en toch een moestuin wil, is het compacte systeem ideaal. ”

Het moestuinsysteem van Vertisign is eenvoudig. “We hebben degelijke stellingkasten ontwikkeld waarin we een speciale bak monteren waarin de groente kan groeien. Die bakken hebben we zo gemaakt dat ze overtollig water aan de zijkant afvoeren, op zo’n manier dat de aarde in de bak blijft.”

Door gebruik te maken van speciale grond blijft de aarde vochtig genoeg voor het verbouwen van de groenten. “Doordat de bakken niet op de grond staan, heb je ook veel minder last van onkruid, maar ook van slakken. Die hebben een hekel aan staal en klimmen daar niet snel in. Bovendien hoef je niet te spitten, het werken in deze verticale moestuin is dus niet zwaar.”

Overal te plaatsen
De bakken zijn verzinkt en hebben een coating waardoor ze roestbestendig zijn en volgens Slob zeker tien jaar meegaan. “We leveren ze in verschillende dieptes, van dertig tot zestig centimeter en doordat je de stellingen kunt koppelen en zelfs kunt stapelen, kun je ze eigenlijk overal plaatsen.”

Wie nog weinig ervaring heeft met het kweken van groente, kan terecht op de website en social media van Vertisign. “We geven tips over waar de bakken geplaatst kunnen worden, maar ook wat en wanneer groenten het best gekweekt kunnen worden.”

Slob hoopt op die manier veel mensen aan een moestuin te kunnen helpen. Want het is niet alleen leuk. “Maar het is ook gezond, je bent buiten aan het werk en je hebt beweging. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat wie zijn eigen groente kweekt ook veel gezonder eet.”  

De verticale moestuintjes zijn leverbaar vanaf €100 voor een bak op één niveau.

Meer informatie?
www.vertisign.nl