Logo bredavandaag.nl
STL

Zo word je vrachtwagenchauffeur (en heb je een baan)

  Advertorial

(advertorial) - De aantrekkende economie heeft gevolgen voor de transportsector. Bijna op geen enkel ander terrein is zoveel vraag naar werknemers. Speciaal voor mensen die nog geen vrachtwagenrijbewijs hebben is er het project ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.


Maandagavond 19 maart is er in Gilze tussen 19.00 en 22.00 uur een speciaal event rond dit project. Daar kunnen belangstellenden informatie krijgen over het traject voor zij-instromers.

Baangarantie
Dat er behoefte aan is, blijkt uit de cijfers. “Vorig jaar maakten maar liefst 2.638 mensen hun droom waar: ze werden vrachtwagenchauffeur”, geeft Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek aan. “De vooruitzichten in onze sector zijn erg goed. Daarom durven we de garantie op een baan te geven van minimaal 32 uur per week. In elk geval voor één jaar, maar ook in de jaren erna is er volop werk in dit vak.”

Vergoeding opleiding
Mensen die instappen, gaan een opleidingstraject in van ongeveer 5 tot 6 maanden. “85% van het lesgeld wordt vergoed”, vertelt Willem de Vries. “En na je opleiding ga je direct aan de slag.” De boodschap is helder: “Als je wilt doen wat je leuk vindt, maak er dan werk van! Voor mensen die het leuk lijkt om van baan te veranderen en vrachtwagenchauffeur te worden is het raadzaam maandagavond 19 maart naar Gilze te komen. Daar kunnen we je alles vertellen over het hele traject en de arbeidsvoorwaarden. Je moet je dan wel snel aanmelden via www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Maandagavond 19 maart 2018, 19.00 – 22.00 uur
'ikwordvrachtwagenchauffeur'- event – GilzeFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief