Logo bredavandaag.nl
Flickr.com/[puamelia]

Nieuwe ‘buslijn’ 076 stopt bij meer dan vijftig brouwerijen

  Advertorial

(advertorial) - Breda krijgt een nieuwe tijdelijke ‘buslijn’. Lijn 076 voert op 6, 7 en 8 april in de hal van de ijsbaan langs 12 haltes waarin in totaal vijftig brouwerijen staan opgesteld. De lijn is onderdeel van het Hop op Hop off festival, dat het grootste bier- en foodtruckfestval van de Benelux wordt.


De buslijn over de vierhonderdmeterbaan - dan zonder ijs - is voor de bezoekers beter te voet af te leggen. “Al hebben we wel twee riksja’s voor wie zich echt wil laten rijden”, vertelt organisator en speciaalbier-liefhebber Tom Cosijn.

Speciaal wordt het zeker. “Een flink aantal van de vijftig brouwerijen heeft al laten weten met een speciaal voor dit festival gebrouwen bier naar Breda te komen of met een speciaal gebrouwen batch.” De brouwerijen komen uit heel Nederland, maar ook het België en Italië. “We hebben wat grote bekende brouwerijen, zoals Chimay, maar ook lokale brouwers, zoals Halve Tamme uit Zevenbergen, die met een bier van 21% komen.”

Om te zorgen dat je niet op een lege maag aan het bierproeven slaat, zijn er dertig verschillende foodtrucks. “Zodat er voor iedereen wat is. Van Monsieur Saucisson, tot Hupsaté, Pofferdikkie en Try Thai”, vertelt Cosijn.

In de halve maan in de binnenbocht aan beide zijden staan podia, waarbij verschillende optredens gepland staan van bands en singer- songwriters. Ook komen twee talenten van DJ School Breda hun kunsten vertonen. Ook is er een hippiemarkt. “Met een barbier voor de mannen en manicure voor de vrouwen. Daarnaast hebben we overal kleden en zitjes, voor een café-achtige sfeer.”

“Bijzonder is ook het fietscafé dat we maken, samen met het online fietsplatform Het is koers en met Kwaremont. Op vrijdag en zaterdag kun je daar oude beelden zien van beroemde koersen, op zondag is Parijs-Roubaix daar te volgen. Tijdens die koers kun je ook biertjes proeven uit de streek waar de renners voorbij komen.”

Op de zestienduizend vierkante meter festivalvloer is ook plek voor kinderen én voor niet-bierliefhebbers. “Voor de kinderen is entertainment, zoals springkussens, een knutselhoek en schmink, en uiteraard eten dat kinderen aanspreek, zoals ijs en friet. Daarnaast is er een BOB-bar, zijn er cocktails is er wijn en frisdrank.”

Hop On Hop Off is het grootste overdekte bier- en foodtruckfestival van de Benelux. “Dat betekent dat als het onverhoopt slecht weer is, je bij ons wel lekker droog kunt genieten van je bijzondere biertjes, de muziek en het eten.”

De toegang tot het festival is gratis. “Wie bier wil proeven moet een startpakket kopen. Daarin zit een speciaal proefglaasje van vijftien centiliter, drie muntjes en het festivalboekje waarin je aan kunt kruisen welke bieren je al geproefd hebt.” Wie alleen wil eten of gewone biertjes wil drinken, die kan losse muntjes a €2,50 kopen.

Het startpakket (en eventuele extra muntjes) is al te koop voor €15. 

Locatie

Kunstijsbaan Breda
Terheijdenseweg 506
4826 AB Breda

Datum
6, 7 & 8 april 2018
Vr 16.00-23.00, Za 13.00-23.00, Zo 13.00-21.00

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief