Logo bredavandaag.nl

Volksuniversiteit Breda laat kennis groeien en bloeien

  Advertorial

(advertorial) - Door te leren stimuleer en activeer je de hersenen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een goede opleiding, minder vaak dementie krijgen. “Op latere leeftijd is het zeker belangrijk de hersenen actief te houden”, zegt Marie-Thérèse Konsten van de Volksuniversiteit. “Daarom kun je bij ons je geest en denkvermogen stimuleren met onder meer taalcursussen.”


Het aanbod van cursussen is heel divers van filosofie of kunst- of muziekgeschiedenis tot taalonderwijs, vertelt Marie-Thérèse Konsten van de Volksuniversiteit. “Eind september starten wij met een groot aantal cursussen waarin je een buitenlandse taal kunt leren. Van beginnersniveau tot gezellig samen de taal onderhouden door middel van conversatielessen.”  In het aanbod Frans, Duits, Engels, Italiaans, maar ook Japans, Nieuw Grieks, Arabisch en Turks.

Als service én om te zorgen dat je op het goede niveau aan een taalcursus begint, biedt de Volksuniversiteit op maandag 3 september een gratis niveaubepaling aan in Nieuwe Veste, Molenstraat 6 in Breda (Bibliotheek centrum). Van 19.00 tot 21.00 uur kun je te weten komen op welk niveau je een taal beheerst. “Je hoeft voor deze bijeenkomst niet in de schrijven, je kan gewoon langskomen”, geeft Konsten aan. “De niveaubepaling is bedoeld voor mensen die ooit eerder aan een buitenlandse taal begonnen zijn en die de taal al een beetje spreken.”

Een andere cursus betreft het Nederlands. “Op de basisschool hebben we allemaal de Nederlandse spelling geleerd. Maar soms is dat een beetje weggezakt”, weet de directeur. “Met speciale cursussen kunnen we je kennis van het Nederlands bijspijkeren. Daarnaast bieden wij ook NT2 lessen, Nederlands als tweede taal, voor mensen die naar Nederland zijn gekomen om hier te werken en te leven.”

Hobby’s die we in onze vrije tijd uitoefenen, hebben ook een positief effect op onze geest. Evenals het hebben van sociale contacten, die je opdoet tijdens een cursus en workshop.

“Zo zijn sociale contacten een goede manier om de hersenen te activeren. Ook dat stimuleren we.” Samen met een groep gelijk geïnteresseerden kun je een cursus NLP, filosofie of kunst- of muziekgeschiedenis volgen. Ook biedt de Volksuniversiteit creatieve cursussen aan.

Kortom start met het activeren van je geest door een kijkje te nemen op onze website en schrijf je in voor nieuwsbrief. “We houden je dan op de hoogte van ons gevarieerde en steeds weer nieuwe aanbod”, besluit Konsten.
Gesponsord artikel

Volksuniversiteit De Brede Aa
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief