De dames Van Opstal v.l.n.r.: Tinka van Holthe, Wilma van Baarsen Olga van Gils, Wilma van Opstal, Martijn Kuijten.
De dames Van Opstal v.l.n.r.: Tinka van Holthe, Wilma van Baarsen Olga van Gils, Wilma van Opstal, Martijn Kuijten. Foto: FRESON

Uitvaartonderneming Wilma van Opstal bestaat vijftien jaar

Advertorial

(advertorial) - Uitvaartonderneming Wilma van Opstal bestaat deze maand vijftien jaar. Dat bracht Wilma van Opstal en haar vier uitvaartbegeleidsters ertoe om een bijzondere bijeenkomst te organiseren. Daarvoor was emeritus-hoogleraar Manu Keirse, graag bereid om naar Breda te komen. Als autoriteit op het gebied van verdriet, verlies en laatste levensfase houdt hij op vrijdagmorgen 21 september de lustrumlezing. Ook wordt dan het boekje en filmpje: ‘Waar ben je?’ van de ‘Rouwgroep Breda’  gepresenteerd.   

Het moment dat Wilma ervoor koos uitvaartbegeleidster te worden, staat haar nog helder voor ogen. “Dat was toen ik daarvoor een opleiding volgde in Zwolle. Bij deze studie maakte ik kennis met een beroep dat mij precies paste,” vertelt ze dankbaar en blij dat zij dit beroep nu vijftien jaar als zelfstandige ondernemer mag en kan uitoefenen. “Toen ik mij hier vestigde was ik de eerste vrouwelijke uitvaartondernemer in deze branche in Breda en had boven verwachting een vliegende start.”

Dames Van Opstal

“Nu werk ik in mijn onderneming met vier uitvaartbegeleidsters: Wilma van Baarsen, Tinka van Holthe, Martijn Kuijten en Olga van Gils. Als team worden we ook wel ‘De dames Van Opstal’ genoemd,” vertelt Wilma die daar best trots op is. “Net als ik, hebben zij de passie om samen met nabestaanden een uitvaart vorm te geven waarbij weloverwogen keuzes worden gemaakt en recht wordt gedaan aan ieders wensen. Daarvoor is een goed persoonlijk contact met de nabestaanden erg belangrijk en daar nemen we de tijd voor,” vat Wilma in het kort haar visie en werkwijze samen.

Rouw delen

De door haar opgerichte stichting Rouwgroep Breda neemt een belangrijke plaats in op 21 september. “Via deze stichting reiken we rouwende mensen een helpende hand. Bij het verlies van een dierbare vangt er voor de nabestaanden een rouwperiode aan, die moeizaam kan verlopen. In dat geval, kan het troostend zijn om dat verlies met anderen te delen en te horen hoe zij met rouw omgaan. Daarvoor organiseert Rouwgroep Breda maandelijks twee bijeenkomsten in het Klooster aan de Schorsmolenstraat en een maandelijkse wandelgroep.”

Lustrumviering

“Omdat we het werk van deze stichting belangrijk vinden, vragen we tien euro entree voor de lustrumviering. Elke aanwezige krijgt het nachtboekje ‘Waar ben je?’ ter waarde van vijf euro. De andere helft doneren we aan stichting Rouwgroep Breda. Zo hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan de vernieuwende activiteiten die de stichting wil opzetten rondom rouw, gemis en verdriet.

De Dames van Van Opstal ontvangen u graag op vrijdag 21 september 2018, aanvang 10.30 uur in de kerk van Effen, Effenseweg 3 te Breda. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden via mail of bel/app (076) 5201799 of 06-51293535.

Uitvaartonderneming Wilma van Opstal
Schalkeveld 11
4838 BG Breda 
T: (076) 5201799
M: 06-51293535.
E: info@wilmavanopstal.nl. I
www.wilmavanopstal.nl.