Ronnie Stam ervaart de magie van Niels Houtepen.
Ronnie Stam ervaart de magie van Niels Houtepen.

Magic Festival haalt tien topacts én wereldkampioen cardmagic naar Breda

Advertorial

(advertorial) - Breda staat de eerste dagen van oktober geheel in het teken van het nieuwe Magic Festival. De allerbeste illusionisten komen voor een bijzondere slotavond naar het Chassé Theater voor het hoogtepunt: het Dutch Magic Award Gala, met een bijzonder optreden van wereldkampioen cardmagic Bill Chueng

Een internationale selectie van de allerbeste illusionisten en magicians strijdt tegen elkaar tijdens een dynamische show in de prachtige Jupiler zaal van het Chassé Theater. Al deze artiesten hebben al diverse vakprijzen in de wacht gesleept, maar deze avond moeten zij de stem van het publiek zien te winnen.


Broadway
“Het zijn echt topacts”, vertelt presentator, illusionist en organisator Niels Houtepen. “Bijzonder is dat dit voor het eerst in Europa is dat een publieksaward wordt uitgereikt. Dat betekent dat iedereen in de zaal mag stemmen.”  De deelnemers zijn Sabine van Diemen, Niek Takens, Guinelli, Tim Oelbrandt en Alfredo Lorenzo. “Allemaal hebben ze al hun sporen verdiend. Sabine toerde dit jaar al door Canada en Amerika met ‘The Illusionists live from broadway’, maar ook Tim Oelbrandt reist al de hele wereld over.”

De vijf illusionisten nemen het in de eerste helft van de avond tegen elkaar op. In de tweede helft van de avond is hoogtepunt een show van de huidige wereldkampioen card magic Bill Cheung. De presentatie van deze avond is in handen van Houtepen, die zelf twee voorproefjes geeft van zijn eerste solo theatershow. “We sluiten af met Magus Utopia. Dit duo is echt een grootheid, ze spelen in stadions in Azië”, vertelt Houtepen. “Zij combineren de grootheid van Hans Klok met een show als Cirque du Soleil.”

In totaal komen er zo’n twaalf acts tussen 20.00 en 22.30 uur op het podium van de grote zaal. “Die diversiteit maakt het leuk voor iedereen. Het is magie op het allerhoogste niveau, waarin meer te zien is dan wat iedereen kent van Hans Klok en streetmagic. De ideale kennismaking met illusie in het echt.”

Interactief
De voorstellingen zijn interactief, aldus Houtepen. “Dus je maakt zelf een aantal keer de kans om onderdeel te worden van het wonder. De diversiteit, het uitzonderlijk hoge niveau en de interactieve shows, dat maakt het bijzonder.”

Lezers van BredaVandaag krijgen exclusief 50% korting met de code: DMAG2018. Let op, er zijn slechts 100 kaarten met korting beschikbaar.