Logo bredavandaag.nl
BREDA Amgen Singelloop 2017Amphia lopers in actie
BREDA Amgen Singelloop 2017Amphia lopers in actie (Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt)

‘Meedoen aan de Singelloop is je fysieke grenzen opzoeken’

  Advertorial

(advertorial) - Nieuw is de Singelloop voor Tobias Jiran niet. Al toen hij op het Markenhage zat, destijds een vrije school, liep hij verplicht mee. Inmiddels is hij als fysiotherapeut werkzaam bij Amphia en nog altijd loopt hij, nu met collega’s, mee in de Singelloop.


Voor Jiran zelf is meedoen het verlengen van zijn grenzen. “Telkens een stapje verder gaan en fysiek kijken wat je aan kunt, ook tijdens het trainen ben je bewust bezig om daar aan te bouwen.” Inmiddels werkt hij al vier jaar in het ziekenhuis en ieder jaar is hij erbij. Wat voor hem het lopen met collega’s zo bijzonder maakt, is dat je ze volgens hem op een andere manier leert kennen. “Normaal gesproken zie je elkaar alleen op de werkvloer, maar nu heb je de gelegenheid om samen voor een ander doel te gaan en over de finish te komen.”

Team
Het team van Amphia loopt steevast de 10 kilometer. “Ik in ieder geval”, lacht Jiran. Want of hij ook ooit meedoet aan de halve marathon? “Mwah. Hardlopen is eigenlijk niet zo mijn sport. Er zijn wel collega’s die ‘m lopen hoor. Maar ons team vindt het samen lopen belangrijker, een soort teamuitje eigenlijk.” En niet zomaar een: dit jaar lopen er 49 teams die verbonden zijn aan het ziekenhuis mee, in totaal gaat dat om 245 lopers. Vanaf 2015 doet Amphia mee.

Frappant
Jiran beschrijft de Singelloop als een bijzonder evenement in de stad. “Het is toch wel frappant dat een hele stad bezig is met een hardloopwedstrijd. Ik vind het dan ook mooi dat ouders met hun kinderen de 5 en 10 kilometer lopen, bijzonder hoe ze elkaar kunnen motiveren.”

Tips
Tot slot heeft hij wat tips als fysiotherapeut: “Train goed en zorg in ieder geval dat je niet bleu aan de start verschijnt. Daarnaast moet je echt goed rekken en strekken, neem wat gezond voedsel maar eet zeker niet te zwaar van te voren, anders gaat dat eten echt klotsen in je maag tijdens het lopen. En drink zeker niet teveel biertjes tijdens de zaterdagavond voor de loop.”Gesponsord artikel

Amphia Ziekenhuis
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief