Simon Hanemaaijer van Media Hologram.
Simon Hanemaaijer van Media Hologram. (Foto: Wijnand Nijs)

Primeur NAC met hologram reclame

  Advertorial

(advertorial) - NAC heeft een Nederlandse en misschien wel wereldprimeur: reclame via een hologram. Dus vliegt er onder meer een parachutist in vrije val boven je bij binnenkomst in het hoofdgebouw.


Het media hologram is een vinding van het Etten-Leurse bedrijf Media Mirror.  “We zijn er iets meer dan een half jaar mee bezig geweest”, vertelt eigenaar Simon Hanemaaijer. Hij zag het systeem op een beurs. “Maar daar werd het op een andere manier gebruikt. Ik heb contact gezocht en gekeken of we het konden aanpassen.”

Werking
En dat lukte. Hoe werkt het? “We hebben een bol van een meter doorsnee die heel hard ronddraait waardoor het lijkt alsof er diepte is”, legt Hanemaaijer uit. Dat werkt het beste met beelden die al enige diepte hebben. “Bijvoorbeeld als je een arm uitsteekt.”

Het is ook te zien bij de eerste adverteerders die zich aan deze prominente positie én nieuwe manier van adverteren hebben verbonden. Een filmpje van Indoor Skydive is het meest sprekend. Een parachutist in vrije val lijkt echt boven je te zweven. “Zondag voor de wedstrijd stonden mensen echt even te kijken wat er nu precies gebeurde.”

Veel belangstelling
De proef bij NAC heeft, ook al is die net begonnen, al veel belangstelling opgeleverd. Bij AZ komt een zelfde installatie. En het casino in Breda toonde ook al belangstelling. “Er is echt heel veel mogelijk, ook bij festivals. Als je er meerdere naast of onder elkaar hangt dan kun je mooie beelden presenteren.”

De installatie is ook geschikt voor het uitzenden van live beelden. “We zijn ook bezig om er geluid aan te koppelen. Dan wordt de beleving nog levensechter. De toepassingen zijn heel divers.”


Het media hologram is er in een doorsnee van een meter en in anderhalve meter. “Maar kleiner kan ook”, vertelt Simon. “We zijn in gesprek met een horlogemerk dat in Antwerpen meerdere winkels wil voorzien van het hologram. Je voegt echt een extra beleving toe.”

Het systeem is vanaf afstand te bedienen. “Wij kunnen nieuwe films toevoegen vanaf afstand en starten en stoppen. Het meeste werk gaat eigenlijk zitten in het animeren van filmpjes”

Media Mirror B.V.
Mon Plaisir 89 B
4879 AM Etten-Leur
Tel: 076 889 3901
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief