Robbert Poell: "Het gaat om de mensen."
Robbert Poell: "Het gaat om de mensen." (Foto: Wijnand Nijs)

Nieuw in Breda: De Ideale Makelaar

  Advertorial

(advertorial) - Wat is een ideale makelaar? Dat vraagt iedereen die zich op de huizenmarkt begeeft zich al snel af. De Bredase makelaar Robbert Poell is het sinds deze maand. Zijn nieuwe bedrijf heet Ideale Makelaar.


Poell is al jarenlang actief in Breda. Tot voor kort als onderdeel van een driemanschap, maar nu dus zelfstandig. Samen met collega Brigitte Stolk gaat hij als Ideale Makelaar door het leven. “Wat dat is? Wat mensen verwachten van een makelaar, dat proberen wij te doen”, vat de makelaar het bondig samen.

Mensen staan centraal
Het nieuwe kantoor werkt laagdrempelig en adviseert en ondersteunt op gebied van verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van woningen in de regio Breda. “De wensen van de mensen staan daarbij centraal, niet de stenen. Uiteraard hebben we veel verstand van onroerend goed, maar het gaat om de personen.”

Poell begeleidt niet alleen het verkoop-, aankoop- of verhuurtraject, maar ook alles er om heen. “Alle vragen die er rondom een woning leven, zoek ik uit en voorzie ik van een antwoord. Dat kan financieel zijn, maar ook over de verduurzaming van een huis dat klanten willen kopen. Ik zorg dat het juiste advies op tafel komt.”

Dat betekent dat hij als makelaar in gesprek gaat met de verkopers of kopers, afhankelijk van de kant waaraan hij staat. “Willen mensen ergens korte of langere tijd gaan wonen, wat verwachten ze van hun toekomst. Soms moet je aangeven dat het verstandiger is het niet te doen, of geef je aan dat het verstandiger is om niets te doen en te blijven wonen. Je zet mensen aan het denken over de stap die ze gaan zetten.”

Ontzorgen
“De kennis die ik heb deel ik. Bij verkoop van een woning, maar ook verhuur. Klopt de prijs-kwaliteit-verhouding, ook in relatie tot de omgeving. Je wil je klanten ontzorgen en op die manier zekerheid creëren”, geeft hij aan. Poell kan alles uit handen nemen, maar dat hoeft niet. “Voor klanten die zelf meer willen doen, hebben we een speciaal pakket, waarbij mensen zelf foto’s maken en teksten schrijven.”

Communicatie
Communicatie staat voorop. “We maken bij elke klant een groepsapp aan waarin wij met zijn tweeën zitten, samen met de klanten. Op die manier kunnen we snel vragen beantwoorden en is het vlug schakelen bij aankoop en verkoop”, vertelt Poell. Wat niet betekent dat de hele communicatie via de app verloopt. “Uiteraard pakken we de telefoon als daar aanleiding voor is. Belangrijkste is dat zo de lijntjes heel kort zijn.”

Zelf hulp nodig van de Ideale Makelaar? Neem contact op met Robbert Poell of Brigitte Stolk.

De Ideale Makelaar houdt kantoor bij De Hypotheker in Breda en Oosterhout.
Telefoon: 0162 - 462187
E-mail: info@idealemakelaar.nl



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief